Αποκάλυψη Politico: Τι ήθελε ο Σχοινάς στο φεστιβάλ της ακροδεξιάς Μελόνι στην Ιταλία

Advertisement

Μείζον πολιτικό θέμα για τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτης Σκοινάς όσο και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί η συμμετοχή του σε ετήσιο φεστιβάλ της νεολαίας της Ακροδεξιάς Μελόνι.

Στην αποκάλυψή του το Politico αναφέρει :«Ήταν μια ευκαιρία να απομακρυνθούμε από μια ενοχλητική προσέγγιση που οδήγησε σε σοβαρό και αδικαιολόγητο αποκλεισμό της ομάδας μας από θεσμικούς ρόλους», δήλωσε ο Φίττο, ο οποίος το περιέγραψε ως «realpolitik».

Τον Δεκέμβριο, στο ετήσιο φεστιβάλ Atreiu – μια εκδήλωση για τη δεξιά νεολαία της Ιταλίας που ιδρύθηκε από τη Μελόνι το 1998 – προσέλκυσε τους υπουργούς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτης Σκοινάς ως ομιλητές.

Advertisement

Μετά την αποκάλυψη του Politico ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις συμμετοχή του στο στο ετήσιο Φεστιβάλ Atreiu της νεολαίας του κόμματος της Τζόρτζιας Μελόνι.

Νωρίτερα το Ieidiseis αποκάλυπτε τη συμμετοχή του στη παραπάνω εκδήλωση.

Ο συνάδελφος Αποστόλης Ζαπανιώτης αναρωτιέται στο τουίτερ: «Αληθεύει ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρευρέθηκε και χαιρέτισε εκδήλωση του νεοφασιστικού κόμματος;»

Advertisement

Το ψάξαμε και το βρήκαμε:

Ναι, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν παραβρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ετήσιο Φεστιβάλ Atreiu της νεολαίας του κόμματος της Τζόρτζιας Μελόνι! Της ηγέτιδας του ακροδεξιού κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ιταλία και ενδεχομένως σχηματίσει τον Δεκέμβριο κυβέρνηση με ναζιστικά και άλλα ακροδεξιά κόμματα.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Μαργαρίτης Σχοινάς χαιρέτισε, δεν επιβεβαιώνεται από την έρευνά μας,όμως μόνο και μόνο η συμμετοχή του συνιστά μείζον πολιτικό θέμα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Πηγη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement