Φρίκη στη Βραζιλία: Άντρας κρατούσε μητέρα με τα δύο της παιδιά αιχμάλωτους για 17 χρόνια

Advertisement

Μια φρικιαστική ιστορία έζησε γυναίκα με τα δυο της παιδιά στη Βραζιλία από τον σύζυγό της, ο οποίος τους κρατούσε φυλακισμένους επί 17 χρόνια.

Την είδηση μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, όταν την Πέμπτη (28/7) η οικογένεια διασώθηκε από ένα σπίτι στη συνοικία Guaratiba, στα δυτικά του Ρίο ντε Τζανέιρο μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, όπως αναφέρει το BBC. Ο σύζυγός της συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της είχε πει ότι θα έφευγε από το σπίτι μόνο όταν θα ήταν νεκρή.

Advertisement

Σύμφωνα με το G1, ο άνδρας -που κατονομάζεται από τις αρχές ως Luiz Antonio Santos Silva- και η σύζυγός του ήταν παντρεμένοι για 23 χρόνια.

Μετά τη διάσωσή της, η μητέρα φέρεται να είπε στις αρχές ότι τα τρία φυλακισμένα μέλη της οικογένειας έμεναν μερικές φορές χωρίς φαγητό για τρεις ημέρες και συχνά κακοποιούνταν σωματικά και ψυχολογικά, αναφέρει το G1.

Advertisement

Το σπίτι στο οποίο κρατούνταν αιχμάλωτοι ήταν επίσης άθλιο, με λίγο φως και βρώμικο εσωτερικά, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Τα δύο ενήλικα παιδιά ήταν δεμένα, απεριποίητα και πεινασμένα όταν βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Είναι 19 και 22 ετών, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο λοχαγός Γουίλιαμ Ολιβέιρα της στρατιωτικής αστυνομίας δήλωσε σε σχόλια που επικαλείται η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Dia ότι αρχικά νόμιζε ότι οι δύο ενήλικοι ήταν παιδιά λόγω του επιπέδου υποσιτισμού τους.

Advertisement

«Όταν είδαμε την κατάσταση των δύο παιδιών, σκεφτήκαμε ότι δεν θα είχαν επιβιώσει άλλη μια εβδομάδα», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στο G1.

Μετά τη διάσωσή τους, η μητέρα και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο για να τους χορηγηθεί θεραπεία για σοβαρή αφυδάτωση και υποσιτισμό, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο εσωτερικών υποθέσεων της πολιτικής αστυνομίας έχει ξεκινήσει έρευνα για το γιατί η οικογένεια δεν διασώθηκε νωρίτερα, αφού προέκυψε ότι η πληροφορία για την κατάσταση της οικογένειας έγινε για πρώτη φορά το 2020, αναφέρει η O Dia.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement