Γεροτζιάφας: «Καμπανάκι» για εμβολιασμό και μάσκες γιατί «έρχεται δύσκολος χειμώνας»

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

«Καμπανάκι» για την τρέχουσα κατάσταση με τον κορονοϊό στην χώρα έκρουσε με νέα του ανάρτηση ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, τονίζοντας πως έχει σημειωθεί αύξηση των νοσηλειών, όπω και των κρουσμάτων, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για εμβολιασμό και χρήση μάσκας.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως τo φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι ειδικά για τους πολίτες στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα

«Στην Ελλάδα, όπως προβλεπόταν, οι νοσηλείες ασθενών με COVID-19 αυξάνονται ραγδαία, ακολουθώντας την αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ιδιωτικός τομέας (μιλάμε για τα μεγάλα ιδιωτικά τραστ) δεν έχει ακόμη ενταχθεί στην περίθαλψη των ασθενών με COVID-19. Ξέρουμε καλά τι πρόκειται να ακολουθήσει όχι μόνο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 όσο και για τους ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Advertisement

Επίσης γνωρίζουμε καλά οτι από την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει καμία ουσιαστική ή ακόμη και τυπική παρέμβαση καθώς έχει κυριαρχήσει η γραμμή των αρνητών της πανδημίας.

Αρα προφυλασσόμαστε. Πώς ? Με εμβολιασμό και μάσκες.

Τι κερδίζουμε από τον εμβολιασμό.

Προστατευόμαστε από το σοβαρό COVID-19 που, όπως έχουμε πει από την πρώτη μέρα της πανδημίας στην Ευρώπη, είναι μια σοβαρή αιματολογική και αγγειολογική νόσος (πήζει το αίμα στα μιγρά αγγεία του πνεύμονα). Αυτή η γνώση έχει επιβεβαιωθεί με πολλές μελέτες. Για όσους ενδιαφέρονται παραθέτω την πλέον πρόσφατη (https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2203437119)

Τι κερδίζουμε από την 4η δόση?

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι η 4η δόση προστατεύει από τον θάνατο και το σοβαρό COVID-19

Advertisement

«Στην περίοδο που κυριαρχεί η Ο, σε σύγκριση με την 1η αναμνηστική δόση, η 2η αναμνηστική δόση (η λεγόμενη 4η δόση) είτε με BNT162b2 είτε με mRNA-1273 συσχετίστηκε με μειωμένο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες μεταξύ των κατοίκων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και στους ηλικιωμένους.»

Η συστηματικής εμβολιαστική καμπάνια στον πληθυσμό για την διενέργεια αναμνηστικών δόσεων σε ηλικιωμένους πολίτες καθώς και σε πολίτες με παράγοντες κινδύνου επιδείνωσης του COVID-19 όπως καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου (παχυσαρκεία, υπέρταση, σάκχαρο) καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, νεφρική ανεπάρκεια, διαβίωση και εργασία σε περιβάλλοντα με υψηλούς ρύπους, φτωχούς πολίτες, περιθωριοποιημένες ομάδες πολιτών κλπ ανθρώπους μπορεί να αποτρέψει τους πρόωρους θανάτους.

To φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι ειδικά για τους πολίτες στην Ελλάδα. Δεν περιμένουμε τίποτε παραπάνω από την κυβέρνηση πέραν της διάθεσης των εμβολίων.

Advertisement

Χρησιμοποιούμε τα εμβόλια και τις μάσκες και δεν παρασυρόμαστε από τις φήμες, του σκοταδιστές και τους αρνητές της πανδημίας.

Το COVID-19 δεν είναι απλή γρίπη».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement