Πλεύρης: «Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τον Σεπτέμβρη» – Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Medical staff collects swab samples from passengers to test for the COVID-19 coronavirus at the port of Piraeus, in Athens, on August 16, 2020 / Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19 σε ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά, στίς 16 Αυγούστου, 2020
Advertisement

Ικανοποιημένος από τους σκληρούς δείκτες, οι οποίοι «κινούνται πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε», εμφανίστηκε ο Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι οι διασωληνώσεις είναι περίπου 140, ενώ οι ειδικοί αρχικά είχαν προβλέψει ακόμη και 400 στο τέλος Ιουλίου.

«Τα κρούσματα ακολουθούν πτωτική πορεία εδώ και 2 εβδομάδες», είπε ο κ. Πλεύρης, ενώ «υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλειών με τη διαφορά όμως ότι μιλάμε κυρίως για μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες οι οποίοι πάσχουν και από κάποια άλλα νοσήματα και έχουν και κορονοϊό».

Πάντως ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «το φθινόπωρο περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, καθώς η κινητικότητα από τους ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθεί σε κλειστούς».

Advertisement

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν μέτρα το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα», αλλά αυτό θα κριθεί και από την πορεία της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει ως πρόθεση και για τα εμβόλια, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι «έχουν αποδειχτεί καθοριστικά για την αναχαίτιση της πανδημίας και η αναγκαιότητα τους κυρίως στις ευπαθείς ομάδες είναι δεδομένη».

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Για το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών είπε ότι θα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως έχει ειπωθεί και μέχρι τότε η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να επανεξετάσει το μέτρο.

Προσωπικός Γιατρός

Για το μέτρο του προσωπικού γιατρού που ξεκινάει από σήμερα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι η σχετική πλατφόρμα θα έχει ανοίξει ως το απόγευμα για όλες τις Περιφέρειες εκτός από την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου. Οι γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται έως τις 5 Αυγούστου εκτός των Περιφερειών που θα ανοίξει η πλατφόρμα αργότερα και μπορούν να εγγραφούν έως τος 31 Αυγούστου. Έτσι σε Αττική και νησιά Αιγαίου όπου ακόμη δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών, οι εγγραφές πολιτών θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Advertisement

«Αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί στο σύστημα περίπου 3.000 γιατροί, αλλά θέλουμε ακόμη 1.500 – 2.000 για να είμαστε πλήρεις», είπε ο κ. Πλεύρης. Οι εγγραφές των πολιτών θα γίνονται για όσους επιθυμούν και στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στους γιατρούς που θα εγγραφούν στο σύστημα, οι αποδοχές τους θα φτάνουν τα 60 έως 70 χιλιάδες ευρώ για εργασία μάξιμουμ 7 ώρες ημερησίως.

Τέλος και μεταξύ άλλων, σε ό,τι αφορά στους ανασφάλιστους πολίτες θα μπορούν να εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό, επιλέγοντας αρχικά γιατρούς σε Κέντρα Υγείας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement