Λέσβος: Αποδοκιμασίες κατά του αστυνομικού που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης – «Είχαν σχέση» λέει ο δικηγόρος του

Advertisement

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε σήμερα το πρωί ο 53χρονος Αρχιφύλακας, Στρατής Μυρογιάννης (τα στοιχεία του οποίου έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα), που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι της οικογένειας του παιδιού και απλοί πολίτες, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Κ. Μαυροειδή, στο τοπικό ενημερωτικό site stonisi.gr ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι είχε ερωτικές επαφές με την 14χρονη, με τη συναίνεση της όμως, ενώ αρνείται ρητώς την καταγγελλόμενη πράξη του βιασμού στις αρχές του φετινού Ιουλίου στον περιβάλλοντα χώρο των ΕΠΑΛ της Μυτιλήνης.

Advertisement

Νομικοί κύκλοι της Μυτιλήνης πάντως ανέφεραν σήμερα ότι η όλη υπόθεση είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον αστυνομικό σε σημείο που το ενδεχόμενο της προφυλάκισης είναι αρκετά πιθανό.

Εν αναμονή των πειστηρίων

Στο μεταξύ η συνεχιζόμενη ανάκριση για το θέμα δεν αποκλείεται να δείξει και μια σειρά άλλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε συμπληρωματικές διώξεις. Εκτός από το σύνολο των ψηφιακών συσκευών, οι οποίες κατασχέθηκαν ζητήθηκε και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να αρθεί το απόρρητο των επαφών του με Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι κατηγορίες για διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες να δίνουν στις Αστυνομικές αρχές το σύνολο των αρχείων που αφορούν τους δράστες.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ελεγχθεί το σύνολο των επαφών που διατηρούσε ο Αρχιφύλακας όχι μόνο μέσω του επισήμου του προφίλ αλλά και μέσω άλλων προφίλ όπως αυτό με το όνομα «Alexandros Megas», με το οποίο είχε επαφές με την 14χρονη και όχι μόνο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement