Το «βαπόρι» απ’ την Ηλεία πιάστηκε στη Βοιωτία… – Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» των 4.325 φυτών

Advertisement

Σε μια τεράστια επιτυχία έφτασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, όπου έπειτα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αξιωματικών του κατάφεραν όχι μόνο να εξιχνιάσουν την υπόθεση της φυτείας «μαμούθ» των 4.000 και πλέον δενδρυλλίων που είχε βρεθεί σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας και συγκεκριμένα στον οικισμό Ρόβια, αλλά και να συλλάβουν τρεις δράστες, ανάμεσά τους και ο εγκέφαλος, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες για τους υπόλοιπους.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, με τις μεθοδικές του έρευνες από την περσινή χρονιά που βρέθηκε η μεγάλη φυτεία στην Ανδρίτσαινα, έφτασε στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών της σπείρας, στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θήβας, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Χρειάστηκαν σχεδόν 14 μήνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες, ωστόσο χάρη στην προσήλωση των ανθρώπων του Τμήματος σε κάθε υπόθεση, κατάφεραν να φθάσουν στη σύλληψή τους στο πλαίσιο επιχείρησης για καλλιέργεια 360 δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή της Βοιωτίας.

Advertisement

Όσον αφορά τους δράστες, πρόκειται για τρία άτομα αλβανικής υπηκοότητας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» της «ορφανής» φυτείας των 4.325 δενδρυλλίων και φυτών που εντοπίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι στη δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας, για τον οποίο είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης. Να σημειωθεί πως έχει γίνει η ταυτοποίηση και των υπόλοιπων μελών της σπείρας, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Πέρυσι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΑΤ Ανδρίτσαινας, είχαν εντοπίσει τη μεγάλη οργανωμένη φυτεία κάνναβης των 4.325 δενδρυλλίων και φυτών στη δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Advertisement

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια και την διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου. Είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των καλλιεργητών, που αναζητούνταν για να συλληφθούν. Ο εντοπισμός της φυτείας ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας,  όπου αξιοποιήθηκαν κατάλληλα τα ερευνητικά στοιχεία και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση για την κατάσχεση και εκρίζωση των δενδρυλλίων και των φυτών κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν οκτώ ειδικά διαμορφωμένοι χώροι καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά 3562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου περίπου και 763 φυντάνια κάνναβης.

Advertisement

Στα τμήματα της φυτείας υπήρχαν διάσπαρτα καλλιεργητικά εργαλεία, λιπάσματα και λοιπά αντικείμενα, που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, ενώ το πότισμα των φυτών γινόταν με πλαστικά λάστιχα στα οποία διοχετευόταν το νερό από παρακείμενη πηγή που πήγαζε σε υψηλότερο σημείο από τον χώρο της φυτείας.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, για την παραμονή τους στον χώρο.

Advertisement

Σε ένα από τα παρατηρητήρια εντοπίστηκε μια κυνηγετική καραμπίνα και μία χάρτινη συσκευασία με 25 κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ και στα δύο παρατηρητήρια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των καλλιεργητών, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, πλαστικά μπουκάλια, φορτιστές κινητών, ρούχα και τρόφιμα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement