Αλλάζει ο καιρός μέσα στον Αύγουστο – Η καιρική έκπληξη

Advertisement

Με καλό καιρό θα συνεχίσουν τα ταξίδια τους οι εκδρομείς των πρώτων ημερών του Αυγούστου, με το μελτέμι να επιμένει στο Αιγαίο και τους ανέμους να φτάνουν τα 7 μποφόρ, με ριπές έως και 8. Ωστόσο, προς την Κυριακή αναμένονται καιρικές εκπλήξεις, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα υπάρξουν αρκετές μπόρες τα ηπειρωτικά την Κυριακή, όχι όμως κάτι το ακραίο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 37 βαθμούς.

Πρόγνωση για Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Πρόγνωση για Κυριακή

Στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για Δευτέρα

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθουν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Πρόγνωση για Τρίτη και Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement