ΣΥΡΙΖΑ: Σημείο καμπής για την πολιτική ανατροπή η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Advertisement

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου θα έχει συνάντηση στις 11 π.μ. με τον πρόεδρό της, Γιάννη Λιανό.

Η ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να περιστραφεί κυρίως γύρω από τα καρτέλ στο χώρο της ενέργειας, αλλά όχι μόνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία ο κ. Λιανός φέρεται να βρίσκεται σε ρήξη με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο κ. Λιανός είχε στείλει ανοιχτή, στην ουσία, επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία είχε κατακρίνει την επιλογή του τελευταίου να τοποθετήσει στην θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού την Χαρίκλεια Νικολοπούλου.

Advertisement

Στο μεταξύ, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχαίρουν για τα συμπεράσματα της 11ης έκδοσης εκλογικών τάσεων από το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς», σύμφωνα με την οποία η διαφορά με τη ΝΔ μειώθηκε στο 4,9% κι αυτό χάρη στην αύξηση της εκλογικής απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά μιάμιση μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση των εκλογικών τάσεων, ενώ η ΝΔ παράμεινε σταθερή.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, με βάση κι ευρύτερα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, πως έχουν πλέον παγιωθεί οι συνθήκες για την πολιτική ανατροπή και είναι θέμα ολίγων εβδομάδων αυτή να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, εστιάζουν στην αυξημένη συσπείρωση σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονική περίοδο, η οποία μάλιστα τους φέρνει στα ίσα, μετά από πολύ καιρό, με τη ΝΔ.

Advertisement

Αναγνωρίζουν, πάντως, πως έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν μέχρι την πολιτική ανατροπή κι αυτό γιατί δεν έχουν κατορθώσει να κεφαλαιοποιήσουν τα αρνητικά συναισθήματα της πλειοψηφίας των πολιτών για τις κυβερνητικές πολιτικές.

Πιστεύουν, ωστόσο, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι σημείο καμπής θα αποτελέσει η ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, με την οποία, όπως σημειώνουν, θα γίνει ευρέως αντιληπτό πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ διαθέτει ένα μεταρρυθμιστικό και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο προτάσσει τα συμφέροντα των πολλών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω