Πυρκαγιές: Δύσκολη η κατάσταση σε Άγιο Όρος, Χαλκίδα και Κόνιτσα – 16 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα

Advertisement

Μάχη με τις φλόγες σε 16 σημεία σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την κατάσταση να είναι πιο δύσκολη σε Άγιο Όρος, Χαλκίδα και Κόνιτσα.

Στο Άγιο Όρος

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Άγιον Όρος για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι και είναι έως τώρα σε εξέλιξη.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Advertisement

Η φωτιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται περιοχές με πληθυσμό ή εγκαταστάσεις.

Στη Χαλκίδα

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Καλογρίτσα, κοντά στην πόλη της Χαλκίδας. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, χωρίς να απειλείται. Στην περιοχή επικρατούν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές αλλά και οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η αστυνομία ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Advertisement

Στην Κόνιτσα

Στην Κόνιτσα Ιωαννίνων ξέσπασε φωτιά για την οποία κινητοποιήθηκαν επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δάσος στη θέση Λεύκα Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής υπάρχει δυσκολία πρόσβασης λόγω της κακής κατάστασης του δασικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα έχουν κινητοποιηθεί 23 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, άμεσα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Παλαιά Επίδαυρο. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, σύμφωνα με την ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement