Νέες τουρκικές προκλήσεις — Υπερπτήσεις πάνω από Κίναρο, Λέρο και Νίσυρο (βίντεο)

Advertisement

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Τουρκία «πιστή» στη γνώριμη τακτική των υπερπτήσεων ανέβασε το θερμόμετρο στον ουρανό του Αιγαίου, χωρίς να σέβεται την σημειολογία της ημέρας για τους Έλληνες. Δύο ζεύγη μαχητικών πέταξαν πάνω από Κίναρο, Μαύρα και Κανδελιούσσα, όπου και αναχαιτίστηκαν. Την ίδια ώρα, νέες προκλητικές αναφορές από την Άγκυρα, η οποία βάφτισε τον Αττίλα «ειρηνευτική επιχείρηση», ενώ πρότεινε ξανά διχοτομική λύση στην Κύπρο.

Ακόμα και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, παραβιάζοντας τον όρο του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ για αποχή από στρατιωτικές δραστηριότητες κατά τις κυριότερες εθνικές και θρησκευτικές γιορτές, τουρκικά μαχητικά όχι απλώς παραβίασαν το FIR Αθηνών, αλλά πραγματοποίησαν τρεις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Advertisement

Η πρώτη από ζεύγος F-16 πάνω από την Κίναρο, η δεύτερη στις 11:08 πάνω από τα Μαύρα της Λέρου και η τρίτη από έτερο ζεύγος μαχητικών πάνω από την Κανδελιούσα. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά πολεμικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Προκλήσεων συνέχεια από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, το οποίο στη μαύρη επέτειο του Αττίλα έκανε λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο, προτάσσοντας ξανά την παράνομη διχοτομική λύση των δύο κρατών.

Ως επιθετική και επεκτατική δύναμη παρουσίασε την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επέτειο των 21 ετών από την ίδρυση του ΑΚΡ.

Advertisement

Συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών για το πρόγραμμα των F-16 ξεκινούν στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement