Άλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς: Δεν τράβηξα εγώ τη σκανδάλη

Advertisement

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι τράβηξε τη σκανδάλη του όπλου που σκότωσε την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς πέρυσι, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στο Νέο Μεξικό.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κρις Κουόμο, ο 64χρονος Μπάλντουιν είπε ότι «όλοι όσοι βρίσκονταν πλατό εκείνη τη μέρα, ξέρουν τι συνέβη». Η Χαλίνα Χάτσινς πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στήθος και ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα τραυματίστηκε στον ώμο. Ο Μπάλντουιν ισχυρίστηκε ότι ο δικηγόρος του τον συμβούλεψε να σταματήσει να παροτρύνει τους εισαγγελείς να λάβουν απόφαση σχετικά με ποινικές κατηγορίες.

Ο Μπάλντουιν, ο οποίος φέρεται να χειριζόταν το όπλο εκείνη τη στιγμή, είπε επίσης ότι περιμένουν αναφορά από την αστυνομία της κομητείας Σάντα Φε. Ωστόσο, ο ηθοποιός είπε ότι οι εισαγγελείς δεν χρειάζεται να λάβουν υπ’ όψιν την αναφορά των αστυνομικών όταν αποφασίσουν εάν θα αναγγείλουν κατηγορίες.

Advertisement

«Να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα – δεν είμαι εγώ το θύμα εδώ. Τα πράγματα για μένα θα βελτιωθούν, θα ξεκαθαρίσουν. Είμαι 1.000% σίγουρος», είπε ο Μπάλντουιν, σύμφωνα με την Daily Mail. «Τίποτα δεν πρόκειται να φέρει αυτήν τη γυναίκα [τη Χάτσινς ] πίσω. Είναι νεκρή… Αυτή είναι η πραγματική τραγωδία».

Δεν είναι σαφές εάν η συνέντευξη του Μπάλντουιν προηγήθηκε της δημοσιοποίησης από το FBI μιας έκθεσης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το όπλο δεν είναι δυνατόν να πυροβόλησε χωρίς το τράβηγμα της σκανδάλης από κάποιον. Πέρα από αυτήν την έκθεση, ο Μπάλντουιν φέρεται να ήταν αυτός που είχε στα χέρια του το όπλο που προκάλεσε τον θάνατο της Χάτσινς .

Την Πέμπτη, ο δικηγόρος του Μπάλντουιν δήλωσε στην Daily Mail ότι η επίμαχη έκθεση του FBI είναι «παρερμηνευμένη».

Advertisement

«Το όπλο πυροβόλησε σε δοκιμή μόνο μία φορά, χωρίς να χρειαστεί να πατηθεί η σκανδάλη, όταν ο κόκορας τραβήχτηκε πίσω και το όπλο έσπασε σε δύο διαφορετικά σημεία», είπε. «Το FBI δεν μπόρεσε να πυροβολήσει το όπλο σε καμία προηγούμενη δοκιμή, ακόμη και όταν πάτησε τη σκανδάλη, επειδή ήταν σε τόσο κακή κατάσταση».

Καμία ποινική δίωξη δεν έχει ασκηθεί σε σχέση με τον φονικό πυροβολισμό του περασμένου έτους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement