Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ – «Θα κυνηγήσω το μετάλλιο»

Advertisement

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.76.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με την καλύτερη φετινή του επίδοση τερμάτισε στην 3η θέση της πρώτης προκριματικής σειράς και θα δώσει το παρών σε έναν ακόμα τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ σημείωσε την 6η καλύτερη επίδοση των ημιτελικών και θα δώσει μάχη για να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο στον τελικό της Τετάρτης (17/8, 19:00).

Advertisement

Ο Βρετανός Μπεν Πράουντ, που τον Ιούνιο στη Βουδαπέστη αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο αγώνισμα, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, πετυχαίνοντας την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών με 21.40. Τον ακολούθησαν ο Ολλανδός Τομ Ντε Μπουρ και ο Ιταλός Λορέντζο Τζατσέρι (αμφότεροι με 21.72), ο επίσης Ιταλός Λεονάρντο Ντεπλάνο με 21.73 και ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ με 21.75, ενώ την οκτάδα συμπλήρωσαν ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μπούκοφ (21.91) και ο Πολωνός Πάβελ Γιούρασεκ (21.92).

«Ήταν μια καλή κούρσα. Έκανα ρεκόρ για φέτος. Μπορώ να δώσω κι άλλο στον τελικό, δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα κυνηγήσω το μετάλλιο. Είμαστε πολλοί κολυμβητές πολύ κοντά σε χρόνους. Ένιωσα καλά. Ελπίζω να πάω λίγο πιο γρήγορα στον τελικό. Είμαι έτοιμος», είπε μετά το τέλος της κούρσας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement