Ο Johnny Depp σκηνοθετεί τη μυθιστορηματική ζωή του Ιταλού ζωγράφου Amedeo Modigliani

Advertisement

Ταινία για τη ζωή του γνωστού ζωγράφου Αμεντέο Μοντιλιάνι (Amedeo Modigliani), που πέθανε σε ηλικία μόλις 35 ετών, θα σκηνοθετήσει ο Τζόνι Ντεπ (Johnny Depp). Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian, ο Depp θα βρεθεί ξανά πίσω από τις κάμερες, στον ρόλο του σκηνοθέτη μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Η αμέσως προηγούμενη φορά που κάθισε στη σκηνοθετική καρέκλα ήταν το 1995 στο γουέστερν «The Brave» (1995), στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε με τον Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando).

Το βιογραφικό δράμα του Depp θα επικεντρωθεί στη ζωή του Ιταλού ζωγράφου και γλύπτη Αμεντέο Μοντιλιάνι (Amedeo Modigliani), ο οποίος έφυγε από τη ζωή χωρίς να δει την τέχνη του να αναγνωρίζεται και έγινε γνωστός για τις ιδιαίτερα χαρακτηριστικές γυναικείες φιγούρες του, με τα μακρόστενα πρόσωπα και άκρα.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Depp θα συνεργαστεί στο κομμάτι της παραγωγής με τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Al Pacino (Αλ Πατσίνο), ο οποίος προσπάθησε και απέτυχε να φέρει εις πέρας μία ταινία για τον Modigliani με σκηνοθέτη τον Martin Scorsese τη δεκαετία του ’80.

Advertisement

Καμία πληροφορία για το casting δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως είναι μάλλον απίθανο να δούμε κάποιον από τους δύο ηθοποιούς στον κεντρικό ρόλο. Σε δήλωσή του, ο Ντεπ ανέφερε σχετικά με την ταινία: «Το έπος της ζωής του κυρίου Μοντιλιάνι είναι κάτι που με φοβερή τιμή και ταπεινότητα θα φέρω στη μεγάλη οθόνη. Ήταν μία ζωή με μεγάλες δυσκολίες, που τελικά θριάμβευσε -μία οικουμενική ανθρώπινη ιστορία με την οποία όλοι οι θεατές μπορούν να ταυτιστούν«.

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ντένις ΜακΙντάιρ, που έκανε πρεμιέρα το 1979, η ταινία του Depp θα διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1916 με επίκεντρο τη ζωή του καλλιτέχνη, που θεωρούσε για καιρό τον εαυτό του εμπορικά αποτυχημένο, αλλά τελικά έγινε ένας θρύλος της τέχνης.

πίνακας του Amedeo Modigliani
Ο πίνακας «Nu couche» του Amedeo Modigliani AP

Στο πλαίσιο του σεναρίου θα αναφερθούν και άλλοι καλλιτέχνες, όπως οι Μορίς Ουτριλό (Maurice Utrillo) και Χαΐμ Σουτίν (Chaïm Soutine), αλλά και η ερωμένη του Modigliani και μοντέλο, Beatrice Hastings.

Advertisement

Ο τραγικός θάνατος του Μοντιλιάνι και η αυτοκτονία της συντρόφου του

Στις 24 Ιανουαρίου 1920 ο ζωγράφος που έλεγε «θα ήθελα η ζωή μου να ήταν σαν πλουσιοπάροχο ποτάμι που κυλάει χαρμόσυνα πάνω στη γη» πέθανε στο Παρίσι, σε ηλικία 36 ετών, από φυματιώδη μηνιγγίτιδα, στο νοσοκομείο Σαριτέ.

Μια ημέρα μετά τον θάνατό του, η 21χρονη σύντροφός του, Jeanne Hébuterne, αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του του διαμερίσματός τους στον πέμπτο ορόφο, μην αντέχοντας τον θάνατό του. Ήταν εννέα μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Τα γνήσια έργα του Μοντιλιάνι είναι από τα πιο ακριβά έργα στον χώρο της αγοράς τέχνης. Τον Ιούνιο του 2005, ένα από τα πορτρέτα του της Ζαν Εμπιτέρν πουλήθηκε έναντι 3,25 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Τον Νοέμβριο του 2010 ένα από τα γυμνά του, η La Belle Romaine, μέρος σειράς γυμνών του 1917, πουλήθηκε έναντι 68,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Οι πίνακες του Amedeo Modigliani
Οι πίνακες του Amedeo Modigliani, «Large Seated Nude» και «Reclining Nude» σε έκθεση στη Νάπολη το 2015 AP

Το Ιούνιο του ίδιου έτους μια γλυπτή γυναικεία προτομή του έφτασε το ύψος των 43,185 εκατομ. ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δύο ταινίες με θέμα τη ζωή του Μοντιλιάνι. Η πρώτη ήταν «Οι εραστές του Μοντπαρνάς» (Les Amants de Montparnasse) του 1958, από τον Γάλλο σκηνοθέτη Ζακ Μπεκέρ και η δεύτερη το «Modigliani» του 2004, του σκηνοθέτη Μικ Ντέιβις.

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ

Παράλληλα με τα νέα της επόμενης σκηνοθετικής προσπάθειας του ηθοποιού, τον είδαμε ντυμένο Λουδοβίκο στα social media. H δημόσια γαλλική εταιρεία παραγωγής ταινιών «Why Not Productions» και η Γαλλική Τηλεόραση δημοσίευσαν την πρώτη φωτογραφία του Ντεπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο νέο του ρόλο ως Βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ.

Η δραματική ταινία εποχής με τίτλο «La Favorite» εξιστορεί την ιστορία της τελευταίας ερωμένης του βασιλιά της Γαλλίας Μαντάμ ντυ Μπαρί (Jeanne du Barry), η οποία ενώ γεννήθηκε φτωχή κατάφερε να ανέβει κοινωνικά χρησιμοποιώντας την ευφυΐα της και να γίνει η αγαπημένη σύντροφος του Λουδοβίκου XV, σύμφωνα με το Deadline.

Advertisement

Advertisement

Στο πλευρό του Ντεπ θα είναι η Γαλλίδα ηθοποιός Ισίλντ λε Μπεσκό, που θα υποδυθεί τη Μαντάμ ντου Μπάρι, τη διάσημη ερωμένη του Λουδοβίκου. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα σε πολλές τοποθεσίες στη Γαλλία, όπως στο κάστρο των Βερσαλλιών ή στο Παρίσι και θα κρατήσουν τρεις μήνες.

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν επίσης οι Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory και India Hair. Η σκηνοθεσία είναι της Μαϊγουέν Λε Μπεσκό και η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις γαλλικές αίθουσες το 2023.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement