Αυτές είναι οι 2 μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο WhatsApp – Πότε κάνουν πρεμιέρα

Advertisement

Το WhatsApp ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη 9 Αυγούστου αρκετές νέες ενημερώσεις απορρήτου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των χρηστών να ελέγχουν τα μηνύματά τους χωρίς να το γνωρίζουν άλλοι άνθρωποι.

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει σύντομα στους ανθρώπους να ελέγχουν ποιος μπορεί να βλέπει πότε είναι online, να εμποδίζουν τους άλλους να λαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης ορισμένων μηνυμάτων και να εγκαταλείπουν ομάδες χωρίς να ειδοποιούν ολόκληρα κανάλια.

Το WhatsApp έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και ανήκει στη μητρική Meta του Facebook. Ανακοινώνοντας τις αλλαγές στο Facebook και το Instagram, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέους τρόπους για να προστατεύει τα μηνύματά σας και να τα διατηρεί τόσο ιδιωτικά και ασφαλή όσο και οι προσωπικές συνομιλίες».

Advertisement

Το WhatsApp έχει από καιρό διαφημίσει τη χρήση κρυπτογράφησης, η οποία σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης ενός μηνύματος μπορούν να δουν το περιεχόμενό του μηνύματος. Και όπως και άλλες πλατφόρμες ιδιωτικών μηνυμάτων, επιτρέπει ήδη στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα που εξαφανίζονται μετά από καθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, πέρυσι, το WhatsApp επικρίθηκε έντονα μετά από μια ενημέρωση των όρων παροχής υπηρεσιών του.Τότε, πολλοί χρήστες εξέφρασαν ανησυχίες για ένα τμήμα της πολιτικής απορρήτου του WhatsApp που περιγράφει λεπτομερώς τι μοιράζεται με τη μητρική εταιρεία Facebook, η οποία έχει προβληματική φήμη όσον αφορά την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Τώρα, δύο από τα νέα χαρακτηριστικά που εισάγονται στο WhatsApp – τα οποία θα σας επιτρέπουν να επιλέγετε ποιος μπορεί να βλέπει πότε είστε ενεργός και να εγκαταλείπετε σιωπηλά τις ομάδες – θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε όλους τους χρήστες του WhatsApp αυτόν τον μήνα.

Advertisement

Το εργαλείο αποκλεισμού screenshot, το οποίο θα διατίθεται σε μηνύματα που προορίζονται να προβληθούν μόνο μία φορά, βρίσκεται ακόμη υπό δοκιμή και θα διατεθεί αργότερα, σύμφωνα με το WhatsApp.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement