Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον απόλυτο κυρίαρχο στο μήκος (Βίντεο)

Advertisement

Το χρυσό μετάλλιο φόρεσε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με άλμα στα 8.52μ. κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη επίδοση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο, σημειώνοντας παράλληλα και ρεκόρ αγώνα. Η παρουσία του Έλληνα αθλητή στον τελικό ήταν εξαιρετική και ο ίδιος φάνηκε να είναι πολύ ικανοποιημένος απο τα άλματά του, καθώς σημείωσε την επίδοση που ήθελε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τριάδα του βάθρου έγινε μία αλλαγή καθώς το άλμα του Βρετανού Τζέικομπς Ντιουκς ακυρώθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, με αποτέλεσμα ο αθλητής να χάσει τη θέση του στο βάθρο και να πέσει από τη δεύτερη στην πέμπτη από τη δεύτερη θέση. Το ασημένιο μετάλλιο θα φορέσει ο Τόμπιας Μόντλερ και το χάλκινο ο Ζουλ Πομερί.

Advertisement

«Είναι για μένα αυτό το μετάλλιο, δεν θέλω να το αφιερώσω αλλού»

Μετά την τελετή απονομής, ο Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και τόνισε ότι: «Έχω βρεθεί σε πολλές απονομές μέχρι τώρα στην καριέρα μου και έχω ακούσει πολλές φορές τον εθνικό ύμνο. Σήμερα ήταν ιδιαίτερη η απονομή αλλά εγώ θα προτιμούσα να είμαστε στο στάδιο», είπε χαμογελώντας.

«Φέτος είχα μια περίεργη χρονιά και ορισμένα πράγματα δεν μου πήγαν όπως θα ήθελα. Ενώ στον κλειστό στίβο ήμουν καλά, στον ανοιχτό οι επιδόσεις μου δεν ήταν αυτές που ήθελα. Όμως αυτό το χρυσό το πήρα με την επίδοση που όντως ήθελα και είναι από τα αγαπημένα μου. Ήταν η επίδοση που ήθελα.

Αυτό το μετάλλιο δεν θέλω να το αφιερώσω κάπου. Θα το κρατήσω για εμένα, γιατί πέρασα δύσκολα αυτή την χρονιά», τόνισε. «Μετά τον αγώνα πήγα στο ξενοδοχείο και έγινε… χαμούλης. Με περίμενε η οικογένειά μου και όλα τα παιδιά της αποστολής. Μετά ήπια μια μπύρα και πήγα για ύπνο γιατί ήμουν κουρασμένος», συμπλήρωσε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement