Πλάθιντο Ντομίνγκο: Κατηγορείται για εμπλοκή σε sex trafficking

Advertisement

Aντιμέτωπος με ιδιαίτερα σοβαρές κατηγορίες βρίσκεται ο διάσημος Αργεντινός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο οποίος σύμφωνα με εισαγγελείς του Μπουένος Άιρες έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλεύεται ανήλικα αλλά και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα ισπανόφωνα Μέσα, την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε 50 επιδρομές και 19 συλλήψεις στο Buenos Aires Yoga School, το οποίο ουσιαστικά αποτελούσε βιτρίνα για τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Μέσα ενημέρωσης στη Λατινική Αμερική μεταδίδουν αποσπάσματα ηχογραφήσεων, τα οποία αποτελούν προϊόν υποκλοπής και στα οποία ακούγεται η φωνή ενός άνδρα για τον οποίο οι αρχές ισχυρίζονται ότι είναι ο Ντομίνγκο που κάνει σχέδια με μέλη του φερόμενου ως εγκληματικού κυκλώματος

Advertisement

Σε ένα απόσπασμα ηχογράφησης, ένας άνδρας για τον οποίο οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι είναι ο Ντομίνγκο ακούγεται να μιλά στη «Μέντι», μια γυναίκα με την οποία φέρεται να κλείνει ραντεβού για σεξουαλική επαφή.

Στην κασέτα, ο άνδρας περιγράφει λεπτομέρειες για τα σχέδιά του για το πώς θα παρευρεθεί σε ένα δείπνο χωρίς τη φρουρά του για να μπορέσει να συναντήσει το θύμα.

Ένα άλλο απόσπασμα περιλαμβάνει τη «Μέντι» που τηλεφωνεί στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος του εγκλήματος, Ζουν Πέτροβιτς, για να επιβεβαιώσει το ραντεβού με έναν άνδρα τον οποίο ονοματίζει «Πλάθιντο».

Advertisement

Οι ημερομηνίες ωστόσο αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ντομίνκο απασχολεί τις Αρχές καθώς από το 2019 περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν εμφανιστεί δημοσίως με ισχυρισμούς περί ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Έρευνα που διενήργησε το 2020 η Αμερικανική Ένωση Καλλιτεχνών Μουσικών (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντομίνγκο, 81 ετών πλέον σήμερα, επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες καλλιτέχνιδες.

Advertisement

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, κατέθεσαν τουλάχιστον 35 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί, καθηγήτριες φωνητικής και τεχνικοί σκηνής, που είπαν ότι ήταν μάρτυρες ή ότι βίωσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά τού καλλιτέχνη τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο ίδιος ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος, τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στις τότε εναντίον του καταγγελίες οι οποίες τον είχαν αναγκάσει να παραιτηθεί από γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες -θέση που κατείχε από το 2003.

Τότε είχε υποστηρίξει ότι δεν έκανε τίποτα κακό και δηλώνοντας ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement