To Politico κάνει… dancing with the leaders: Ποιοι χορεύουν καλύτερα

Advertisement

Δεν μπορούν όλοι οι πολιτικοί να καταρρίψουν χορευτικές κινήσεις όπως η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin, σημειώνει το Politico. Και αυτό το αποδεικνύει ανατρέχοντας σε παραδείγματα από άλλους ηγέτες. Σίγουρα, κανείς δεν την φτάνει.

Η 36χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας δέχτηκε πυρά εκ των έσω στη χώρα της μετά τη διαρροή βίντεο που δεν έδειχνε να χορεύει σε πάρτι.

Με αφορμή την Φινλανδή πρωθυπουργό η κριτική επιτροπή του POLITICO «τσεκάρει» τις χορευτικές κινήσεις των πολιτικών αρχηγών: Από τις καλύτερες έως τις πιο δύσκολες φιγούρες.

Advertisement

Σάνα Μαρίν

Σε κλίμακα από το 1 έως το 5, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας είναι η πρώτη επιλογή της κριτικής επιτροπής.

Σε βίντεο που διέρρευσαν, ο 36χρονος ηγέτης φαίνεται να χορεύει με ενθουσιασμό με επιτυχίες των Φινλανδών σταρ Petri Nygård και Antti Tuisku. Η Marin έσκισε την πίστα, με κινήσεις και ενθουσιασμό, και οι κριτές του POLITICO εκτιμούν ότι της αξίζει κορυφαία βαθμολογία.

Τερέζα Μέι

Οι κινήσεις της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι έγιναν θέμα όταν μπούγκαρε αλά «Dancing Queen» των ABBA ενώ περπατούσε στη σκηνή στο συνέδριο του Κόμματος των Τόρις το 2018 αλλά και κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Ναϊρόμπι.

Advertisement

Το έκανε με αυτοπεποίθηση – δύο φορές – ακόμη και παρέχοντας συμβουλές σε επαγγελματίες ερμηνευτές για το πώς γίνεται.

Βαθμός: 3 στα 5 για τις (υποτίθεται) αυθόρμητες εμφανίσεις της.

Μπόρις Γέλτσιν

Στην προεκλογική εκστρατεία το 1996, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν φαινόταν να κάνει μια πρώιμη εκδοχή του «Gangnam Style», όπως έθεσε το θέμα η Washington Post.

Advertisement

Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή. Το έντονο τρέμουλο του χεριού, η κίνηση των ώμων: Είναι όλα εκεί.

Βαθμολογία: 3 στα 5 για καινοτομία και πιθανή έμπνευση για το Psy να δημιουργήσει μια κορεατική έκδοση, η οποία έγινε μεγάλη επιτυχία 15 χρόνια αργότερα.

Μπόρις Τζόνσον

Ο Τζόνσον, ο οποίος είναι προ της εξόδου από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την εκδίωξή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, εθεάθη να καταρρίπτει μια κίνηση σε ένα βίντεο από τα τέλη Ιουλίου.

Advertisement

Ήταν κατά τη διάρκεια ενός καθυστερημένου πάρτι για τον γάμο του. Η κριτική επιτροπή του Politico έδωσε 2 στα 5: Για έναν πρώτο χορό γάμου, θα περιμέναμε περισσότερο συντονισμό, σημειώνει η επιτροπή.

Μαζί με τη σύζυγό του Κάρι, το ζευγάρι είχε τον πρώτο του χορό στο κλασικό καραόκε του Neil Diamond «Sweet Caroline», έναν ανεπίσημο ύμνο για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του τουρνουά Euro 2020, και πιθανότατα έναν φόρο τιμής στο πλήρες όνομα της Carrie, Caroline.

Εμανουέλ Μακρόν

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λάγος το 2018, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν προσκλήθηκε στη σκηνή από τον μουσικό των Afrobeat Femi Kuti.

Advertisement

Ο Κούτι έδωσε μια ζωηρή παράσταση, ενώ ο Μακρόν στέκεται αμήχανα τριγύρω, γνέφει και χτυπάει τα χέρια του.

Ντόναλντ Τραμπ

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβηκε από την κυλιόμενη σκάλα στον Πύργο Τραμπ το 2015 και ανακοίνωσε ότι ήταν υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πίστευε ότι αυτό θα συνεπαγόταν τη συμμετοχή σε έναν τελετουργικό χορό με σπαθιά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τραμπ δεν χορεύει τόσο με το σπαθί όσο το κρατάει ενώ δείχνει να αδιαφορεί πλήρως για τον συγχρονισμό ή τον ρυθμό. Του δίνουμε έναν βαθμό για να μην ακρωτηριάσει ή αποκεφαλίσει κανέναν κατά λάθος, σημειώνει χαριτολογώντας η κριτική επιτροπή.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement