Το ΝΒΑ στην Ελλάδα: Εξετάζεται η διεξαγωγή αγώνων στην χώρα μας

Advertisement

Με στόχο την παγκοσμιοποίησή του, το ΝΒΑ σκέφτεται να πραγματοποιήσει ξανά αγώνες της preseason αλλά και της κανονικής σεζόν σε όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο ήταν σύνηθες τα χρόνια πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Όμως φέτος το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διεξάγει αγώνες και στην Ελλάδα, με τον αναπληρωτή επίτροπο του βορειοαμερικανικού συνδέσμου καλαθοσφαίρισης, Μαρκ Τέιτουμ, να εκφράζει τα πλάνα της λίγκας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπάρχουν περισσότερες αγορές που θέλουν ματς, απ’ όσες μπορούμε να καλύψουμε. Ο κόσμος είναι μεγάλος. Έχουμε παίξει σε πολλά μέρη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες», τόνισε.

Advertisement

Επίσης ανέφερε ότι μέσα στα πλάνα τους βρίσκονται τα σενάρια διεξαγωγής αγώνων στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. «Σε δεδομένη στιγμή θα επιστρέψουμε στην Ινδία», πρόσθεσε ο Τέιτουμ, ο οποίος εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να γίνουν «ματς προετοιμασίας και ματς της κανονικής σεζόν στην Αφρική», συμπλήρωσε.

Το ΝΒΑ σε όλο τον κόσμο

Το πρόγραμμα του ΝΒΑ όμως έχει προγραμματίσει «επισκέψεις» σε Ιαπωνία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πιο συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Golden State Warriors του Στέφεν Κάρι θα αντιμετωπίσουν τους Washington Wizards, την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο νεαρός Ιάπωνας σταρ Ρούι Χατσιμούρα στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 2 Οκτωβρίου στην Saitama Super Arena, σε προάστιο του Τόκιο, όπου η Team USA κέρδισε πέρυσι το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο παίζοντας στον τελικό εναντίον της Γαλλίας.

Οι Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Atlanta Hawks θα παίξουν τα πρώτα ματς του NBA στις 6 και στις 8 Οκτωβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Έχουν μια εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης. Ξέρουν πώς να κάνουν σωστά τα πράγματα», διαβεβαίωσε ο Τέιτουμ.

Advertisement

Όπως και κατά τη σεζόν 2019-2020, την τελευταία πριν από την πανδημία, το Μεξικό και μετά το Παρίσι θα φιλοξενήσουν από ένα ματς της κανονικής σεζόν. Οι Miami Heat και οι San Antonio Spurs θα παίξουν στις 17 Δεκεμβρίου στο Μεξικό, οι Chicago Bulls και οι Detroit Pistons θα είναι αντίπαλοι στις 19 Ιανουαρίου στο Μπερσί.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement