Οργισμένη αντίδραση από τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για το μπλουζάκι του Τσούνη

Advertisement

Η πρώτη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη στην Αλεξανδρούπολη, συνοδεύτηκε από οργισμένη δήλωση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμου.

Αιτία οι ενδυματολογικές επιλογές του πρέσβη, τις οποίες ο μητροπολίτης θεώρησε προσβλητικές για τον τόπο και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ο αμερικανός πρέσβης, που για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη συνοδεύοντας τον αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Μενέντεζ. επέλεξε να φορέσει σανδάλια, βερμούδα και κυρίως μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach».

Advertisement

Για «ανεμελη θερινή ενδυμασία» με την οποία δεν μπορεί να εμφανίζεται στην Αλεξανδρούπολη τον επέπληξε ο Μητροπολίτης επισήμως.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι και ο Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν φορούσε κοστούμι, αλλά επίσης επέλεξε casual ντύσιμο, την έντονη ενόχληση του μητροπολίτη για την «ανέμελη ενδυμασία» πολλοί -μάλλον δικαίως- την αποδίδουν στην στάμπα που έφερε το μπλουζάκι του Τζορτ Τσούνη, που μία από τις πρώτες κινήσεις του όταν ήρθε στην Αθήνα ήταν να παρευρεθεί στο Athens Pride.

Ενδεικτικά και τα σχόλια των εκκλησιαστικών site, που κάνουν αναλυτική περιγραφή της μπλούζας του πρέσβη και της μπλούζας του Μενέντεζ. «Αυτό που έφερε αντιδράσεις ήταν η εμφάνιση του πρέσβη των ΗΠΑ, ο οποίος φορούσε βερμούδα, σανδάλια και μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach». Από τη μεριά του ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε επίσης καλοκαιρινό ντύσιμο, όμως αυτό αποτελούνταν από παντελόνι και ένα μπλουζάκι τύπου Polo» αναφέρει χαρακτηριστικά το ekklisiaonline.

Advertisement

Η συμμετοχή μάλιστα σε αυτή την ανεπίσημη επίσκεψη του στρατιωτικού ακόλουθου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος της περιοχής Κώστας Χατζημιχαήλ, αλλά και η ατζέντα της συζήτησης, κατά την οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενημερώθηκε για την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας όσον αφορά το σκέλος της σημασίας και της χρήσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, χρησιμοποιούνται ως επιπλέον επιχείρημα σε όσους μιλούν για απρεπή ενδυμασία του πρέσβη που δεν συνάδει με τις περιστάσεις.

Υπήρξαν βέβαια και πολλοί που κάτω από την ανάρτηση του μητροπολίτη έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Τζορτζ Τσούνη, μιλώντας για ανούσιο καθωσπρεπισμό και τονίζοντας πως «σημασία έχει η ουσία της επίσκεψης και όχι η ενδυμασία».

Η ανάρτηση του μητροπολίτη

«Ο Αμερικανός Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement