Σε Βόλο και Λάρισα το 1ο Παγκόσμιο παίδων/κορασίδων

Advertisement

Με την τελετή έναρξης, που θα γίνει σήμερα το βράδυ (20/8, 20:00) στην Παραλία του Βόλου, ανοίγει η αυλαία του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος παίδων/κορασίδων (Κ16), το οποίο θα φιλοξενηθεί από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου σε Βόλο (τα αγόρια) και Λάρισα (τα κορίτσια). Η νέα διοργάνωση της διεθνούς ομοσπονδίας υγρού στίβου (FINA) θα συγκεντρώσει στη Θεσσαλία 38 εθνικές ομάδες -25 στους παίδες και 13 στις κορασίδες- και πάνω από 1.000 αθλητές, προπονητές και συνοδούς.

Ο Δήμος Βόλου, που μαζί με τον αντίστοιχο της Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμβάλλουν αποφασιστικά στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, έχει ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα, με στόχο οι φιλοξενούμενες αποστολές να γνωρίσουν την ελληνική μουσική κουλτούρα, τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και παράλληλα τη σύγχρονη καλλιτεχνική-δημιουργική διάσταση της πόλης του Βόλου, καθώς νεαροί μουσικοί, χορευτές και ακροβάτες θα παρουσιάσουν τις μουσικές συνθέσεις τους. Την παρέλαση των Εθνικών Ομάδων θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, υπό την διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη και ρεπερτόριο τις μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι αγώνες των παίδων θα διεξαχθούν στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Οι 25 ομάδες έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους και η εθνική Ελλάδας βρίσκεται στον 4ο όμιλο (τον μοναδικό με τέσσερις ομάδες), όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιαπωνία (Κυριακή 21/8, 20:30), την Ελβετία (Δευτέρα 22/8, 20:30) και τη Γεωργία (Τρίτη 23/8, 20:30). Ολα τα ματς της εθνικής θα γίνουν στο κολυμβητήριο του Βόλου. Οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16» και ακολουθούν καθημερινοί νοκ-άουτ αγώνες, ως τον τελικό της 27ης Αυγούστου.

Advertisement

Στο αντίστιχο τουρνουά των κορασίδων, που θα φιλοξενηθεί στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, οι 13 ομάδες είναι χωρισμένες αρχικά σε τέσσερις ομίλους (ένας με τέσσερις ομάδες και οι υπόλοιποι με τρεις). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετέχει στον 2ο όμιλο και θα παίξει την Κυριακή 21/8 (21:15) με την Αυστραλία και τη Δευτέρα 22/8 (20:45) με την Ελβετία. Θα ακολουθήσει στις 23-24 Αυγούστου η Β΄ φάση, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, που θα σχηματίσουν τέσσερα νέα γκρουπ. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο της Β΄ φάσης προκρίνονται στα νοκ-άουτ προημιτελικά της 25ης Αυγούστου.

Αναλυτικά οι όμιλοι της διοργάνωσης:

ΠΑΙΔΕΣ (Βόλος)
1ος ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Αυστραλία, Λετονία
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Σλοβενία, Αζερμπαϊτζάν
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Βραζιλία, Πολωνία
4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Ιαπωνία, Γεωργία, Ελβετία
5ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Αίγυπτος, Ουκρανία
6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΗΠΑ, Καζακστάν, Μάλτα
7ος ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Τουρκία
8ος ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Γερμανία, Πορτογαλία

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (Λάρισα)
Α΄ ΦΑΣΗ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Αυστραλία, Ελβετία
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ισραήλ, Νότια Αφρική

Β΄ ΦΑΣΗ
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ: Α1, Β2, Γ3
ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Β1, Γ2, Δ3, Α4
Ζ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γ1, Δ2, Α3
Η΄ ΟΜΙΛΟΣ: Δ1, Α2, Β3

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement