Περήφανοι για τον θρίαμβο της Ελίνας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου – Τι λέει ο πατέρας της

Advertisement

Ο Παντελής Τζένγκο, πατέρας της 19χρονης ακοντίστριας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, μίλησε στην ΕΡΤ μια ημέρα από την σημαντική επιτυχία της κόρης του, Ελίνας.

«Είναι πολύ αφοσιωμένη σε αυτό που κάνει. Είναι πεισματάρα. Έχει “τσαμπουκα”. Δουλεύει πάρα πολύ. Κάνει προπονήσεις πρωί και απόγευμα και στο ενδιάμεσο σπουδάζει» δήλωσε ο κ. Τζένγκο από την Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Advertisement

Μιλώντας για την σημαντική επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας που έρχεται 20 χρόνια μετά το χρυσό της Μιρέλας Μανιάνι στην ίδια πόλη ο κ. Τζένγκο δήλωσε ότι η κόρη του, ως παιδί μεταναστών από την Αλβανία, αγωνίστηκε σκληρά για να τα καταφέρει λέγοντας πως «ότι βάλει στο μυαλό της θα το πετύχει».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε είπε ότι «αν και κουράστηκε, κέρδισε το πείσμα της», εκφράζοντας την περηφάνεια για τον θρίαμβο της Ελίνας στο Μόναχο.

Η 19χρονη Ελίνα Τζένγκο με τρομερή βολή στη δεύτερη προσπάθεια της, έστειλε το ακόντιο στα 65 μέτρα και 81 εκατοστά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και έφερε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική αποστολή και πέμπτο συνολικά στην διοργάνωση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement