Τσιτσιπάς: Ανέβηκε στο Νο5 της κατάταξης και έχει την ευκαιρία για το Νο4

Advertisement

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) που έπεσε αυτή την εβδομάδα στην 7η θέση της ATP Rankings, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Cincinnati Masters, εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο5 της κατάταξης ενώ έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει και τον Κάρλος Αλκαράθ στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Τσιτσιπάς που θα αγωνιστεί στον 5ο του τελικό στη σεζόν και 22ο συνολικά στην καριέρα του, έχει 4.890 πόντους στο Live Ranking και μπορεί να φτάσει τους 5.290 αν καταφέρει να κερδίσει τον Μπόρνα Τσόριτς (Νο152) στον τελικό του Western & Southern Open την Κυριακή (21/8, 23:30, COSMOTE SPORT 6 HD και Live από το SPORT24).

Παράλληλα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν επέτρεψε στον Ντανίλ Μεντβέντεφ να διευρύνει το προβάδισμά του στην κορυφή της κατάταξης και θα έχει την ευκαιρία μέχρι και για το Νο1 στο US Open.

Advertisement

Ο Στέφανος πέρυσι αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν (Κάρλος Αλκαράθ), έχοντας μόλις 90 βαθμούς να υπερασπιστεί στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Με μια μεγάλη πορεία στη Νέα Υόρκη και φυσικά με συνδυασμό αποτελεσμάτων, ο Τσιτσιπάς μπορεί να ανέβει μέχρι και το Νο1 της ATP Rankings, μετά το τέλος του US Open.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement