Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή απολογούμενος

Νάσος Ηλιόπουλος
Advertisement

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρα την πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, είναι παράδοξο να μην έχει ευθύνη ο ίδιος, ο οποίος τοποθέτησε στη θέση του τον κ. Δημητριάδη και άλλαξε το νόμο για να βάλει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ κάποιον που δεν είχε τα κριτήρια για να μπει», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και πρόσθεσε δε ότι «ψήφισαν τροπολογία –μετά τις καταγγελίες του Θανάση Κουκάκη- έτσι ώστε η ΕΥΠ να μην ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις που γίνονται».

«Αυτό που συνέβη δεν είναι καν μια κλασική περίπτωση ότι κάποιος πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Είναι τομή να παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και να λέει ο πρωθυπουργός ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση και ότι –δήθεν- εάν το γνώριζε, δεν θα το επέτρεπε. Ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με ένα ολόκληρο κοπάδι στην πλάτη, τέτοια σκάνδαλα σε όλο τον κόσμο ρίχνουν κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

«Περιμένουμε, επομένως, από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες απαντήσεις μέσα στη Βουλή. Ποιες υπηρεσίες μίσθωσαν το κακόβουλο λογισμικό Predator; Ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται – η Καθημερινή την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε για επτά πολιτικά πρόσωπα. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη;», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, αυτό θα ήταν κανονικότητα για οποιαδήποτε φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε.

Τόνισε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προφανώς θα στηρίξει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής από αυτή τη Βουλή, ενώ η επόμενη Βουλή που θα έχει προοδευτική πλειοψηφία θα κάνει προανακριτική για αυτήν την υπόθεση». Σημείωσε παράλληλα ότι «χρειάζεται άμεσα να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία πρέπει να έρθουν ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων».

Advertisement

Όσον αφορά στην κατάσταση στην οικονομία, επισήμανε ότι είναι άλλος ένας λόγος για να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Η ΔΕΗ ανακοινώνει αύξηση 62% στη λιανική τιμή του ρεύματος. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους αδυνατεί να βγάλει το μήνα. Για αυτήν την εξέλιξη έχει τεράστια ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «με βάση τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές του ρεύματος στις επιχειρήσεις και την τρίτη μεγαλύτερη στα νοικοκυριά, στη χώρα μας το 99% των αυξήσεων στη χονδρική περνάνε στη λιανική ενώ η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με 46%».

«Αυτή τη στιγμή στην ενέργεια γίνεται ένα τεράστιο πλιάτσικο με υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε. «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι έπρεπε να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα. Σήμερα οι τιμές στην ενέργεια σε αυτές τις χώρες είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι στην Ελλάδα –βλέπουμε εδώ ότι η ακρίβεια στη χώρα μας φέρει υπογραφή Μητσοτάκη», ανέφερε.

Επισήμανε ακόμα ότι «πρέπει να υπάρξει μια γενναία ρύθμιση, που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ιδιωτικού χρέους, το οποίο γεννήθηκε στην πανδημία, σε συνθήκες πραγματικά έκτακτες».

Advertisement

«Η ιστορία δείχνει κάτι απλό: όταν δεν πέφτουν οι τιμές, πέφτουν οι κυβερνήσεις. Και αυτό θα γίνει και στις επόμενες εκλογές», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement