Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη – H «έφοδος» των καταιγίδων θα φέρει πλημμύρες

Advertisement

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται όλη την εβδομάδα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr «σήμερα πάει για βροχές. Και στην Αττική θα βγάλει βροχές και καταιγίδες προς το απόγευμα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις είναι η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, το Δυτικό και Βόρειο Αιγαίο».

Για την Τρίτη είπε πως «θα έχουμε πιο πολλές βροχές σε όλα τα ηπειρωτικά, σε δυτικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Κρήτη».

Advertisement

Ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως «πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη. Θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «την Παρασκευή φαίνεται να περιορίζονται τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και το Σαββατοκύριακο θα είναι εξασθενημένη η αστάθεια».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

«Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο χαλάζι και στους ισχυρούς κεραυνούς. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και για πλημμυρικά φαινόμενα».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή – Πότε και πού θα χτυπήσουν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08) η ΕΜΥ κάνοντας λόγο για επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Advertisement

Οι βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από την Τρίτη (23/08) και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή (26/08).

Όπως τονίζεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Advertisement

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ανά ημέρα

Την Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Advertisement

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement