Στη Βουλή το σκάνδαλο των υποκλοπών

Advertisement

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναμένεται να καταθέσει σήμερα πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Τι θα κάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μάχη αρχηγών στην προ ημερησίας.

Το “ρυθμό” θα δώσει όμως κυρίως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την υπόθεση Predator. Και αυτό καθώς τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένουν να δουν πρώτα πως θα κινηθεί η Χαριλάου Τρικούπη, για να ρίξουν τα δικά τους χαρτιά.

Στο Μαξίμου ειδικότερα περιμένουν να δουν κατά πόσον θα υπάρξει σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή εάν η Κουμουνδούρου σπεύσει να στηρίξει την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για εξεταστική. Αναλόγως, η ΝΔ θα εξετάσει εάν θα καταθέσει τη δική της πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει εξεταστική επιτροπή σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή από το 2012, η οποία μάλιστα να αφορά γενικότερα στη λειτουργια της ΕΥΠ και να μην περιοριστεί στην παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη.

Advertisement

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι αυτό δεν αποτελεί προσπάθεια συμψηφισμού, καθώς η έρευνα δεν θα περιοριστεί πχ στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι το ζήτημα της λειτουργίας της ΕΥΠ είναι θεσμικό και ευρύτερο από την πολιτική ενός κόμματος και μίας κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση αναμένεται βεβαίως να καταγγείλει απόπειρα συμψηφισμού, καθώς άλλωστε τίθεται το ερώτημα γιατί εάν υπάρχει θεσμικό ζήτημα, δεν διερεύνησε η κυβέρνηση τη δράση της ΕΥΠ όταν ανέλαβε την εξουσία το 2019. Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα θέλει η εξεταστική να αφορά την παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη συγκεκριμένα.

Το Μαξίμου πάντως θέλει να “ρίξει γέφυρες” προς το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ η σύγκρουση θα είναι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης εξάλλου δε μετέχει εκ των πραγμάτων στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη ή Παρασκευή και η οποία θα εξελιχθεί μετά βεβαιότητας σε κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη– Αλέξη Τσίπρα.

Advertisement

Νωρίτερα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος διοικητής της ΕΥΠ. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όμως έχει ζητήσει στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής να κληθεί και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, αλλά και η ΑΔΑΕ και οι συναρμόδιοι υπουργοί, όπως δήλωσε χθες και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος, Δημήτρης Μάντζος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement