Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο πατέρας της εξάχρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας

Advertisement

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, έλαβε από τον εισαγγελέα και ανακριτή, ο πατέρας της 6χρονης που ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι στα Ίσθμια.

Στον πατέρα του κοριτσιού ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας, επικαλούμενος ότι πάσχει από άσθμα δεν έπεσε στη θάλασσα να βοηθήσει το παιδί του, στο οποίο είχε επιτρέψει ωστόσο να κολυμπήσει, παρότι δεν ήξερε κολύμπι.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα (έκθεση σε κίνδυνο). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τού ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Advertisement

Το κορίτσι, που συνοδευόταν από τον πατέρα της, μπήκε στη θάλασσα, έκανε βουτιά και, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πνίγηκε. Άμεσα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο με δύο διασώστες, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό περιστατικό:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement