Συνεχίζει την προπαγάνδα η Τουρκία: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν αεροσκάφη σε αποστολή του ΝΑΤΟ»

Advertisement

«Φωτιά» πήρε για ακόμα μια φορά η τουρκική μονταζιέρα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, προσκείμενο στην κυβέρνηση Ερντογάν, επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας οι οποίες υποστηρίζουν πως πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας, αναφέροντας πως η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ, κλείδωσαν σκόπιμα το ραντάρ για να εμποδίσουν την αποστολή των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία εκτελούν σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους «η παρενόχληση από την Ελλάδα είναι μια προσπάθεια στόχευσης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ, οι πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα δεν διστάζει να ρισκάρει ακόμη και τις ΝΑΤΟϊκές της αποστολές για να παρενοχλήσει την Τουρκία». Επιπλέον, η Άγκυρα υποστηρίζει πως το θέμα κοινοποιήθηκε στις Αρχές του ΝΑΤΟ από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας και ότι κλήθηκε ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος έτσι ώστε να δώσει εξηγήσεις.

«Τονίζοντας ότι τέτοιες παρενοχλήσεις είναι ασυμβίβαστες με τη συμμαχία, οι πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα επιδιώκει να αυξήσει τις εντάσεις», υποστηρίζουν οι Τούρκοι που αναφέρουν ότι ανέλαβαν διπλωματικές πρωτοβουλίες.

Advertisement

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι με 78 παραβιάσεις και δύο υπερπτήσεις σε ένα 24ωρο

Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στις 78 παραβιάσεις, με οκτώ εμπλοκές, και τις δύο υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τα τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη (23/8). Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι προκλήσεις από πλευράς των Τούρκων έλαβαν χώρα την ίδια ώρα με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βασικό θέμα ήταν η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Advertisement

Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 27 τουρκικά αεροσκάφη, 15 εκ των οποίων οπλισμένα. Οι Τούρκοι έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τα Διβούνια και πάνω από το Καμηλονήσι, ενώ προχώρησαν σε παραβιάσεις και παραβάσεις στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, βέβαια, απογειώθηκαν άμεσα και προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των Τούρκων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement