Θεσσαλονίκη: «Επέλαση» καταιγίδας με κεραυνούς, χαλάζι, βροχή και αστραπές (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Καταιγίδα ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με ισχυρή για λίγα λεπτά βροχόπτωση και μπαράζ από κεραυνούς και αστραπές. Αρκετοί δρόμοι κυρίως στα ανατολικά της πόλης, όπως στην Καλαμαριά και της 25ης Μαρτίου μετατράπηκαν σε ποτάμια. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στις αρχές.

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα από σήμερα «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα, με βροχοπτώσεις και ισχυρές αστραπές και βροντές.

Αν και η βροχόπτωση δεν κράτησε πολλή ώρα κάποιοι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι οριακά πλημμυρισμένοι, όπως και κάποια φρεάτια.

Advertisement

Τουρίστες και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που είχαν κατέβει στο κέντρο της πόλης για ψώνια και καφέ έσπευσαν να κρυφτούν κάτω από υπόστεγα για να μην βραχούν, ενώ κάποιοι ήταν πιο ετοιμοπόλεμοι και είχαν μαζί τους ομπρέλες.

Advertisement

Βροχή και χαλάζι χτύπησαν την Καλαμαριά

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι και στην Καλαμαριά. Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος γίνεται στην περιοχή με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

 


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώθηκε και χαλαζόπτωση στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την ώρα δεν σημειώνονται ουσιαστικά προβλήματα με πλημμύρες δρόμων, καθώς όπως όλα δείχνουν η κακοκαιρία χτύπησε πιο έντονα στην Αττική, ωστόσο τα μετεωρολογικά δελτία κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα με χαλάζι, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Advertisement

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε ελάχιστες κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων. Συγκεκριμένα, μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Ήδη η κακοκαιρία χτύπησε χθες Δευτέρα τη Φθιώτιδα, την Χαλκιδική και την Πτολεμαϊδα με πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Advertisement

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αξιολογήθηκε η πορεία της κακοκαιρίας, ενώ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους περιοχών εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο, και υπογράμμισε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα σταλεί μήνυμα από το 112.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement