Τηλεφωνικές απάτες: Καταδικάστηκε για τις δεσμίδες με τα ευρώ

Advertisement

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μια 67χρονη, η οποία κατείχε χρήματα από τηλεφωνική απάτη σε βάρος 84χρονης. Κρίθηκε ενοχή για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η κατηγορούμενη συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», σε λεωφορείο με προορισμό τη Βουλγαρία. Μέσα στην τσάντα της εντοπίστηκαν 229 δολάρια ΗΠΑ και 21.650 ευρώ, από τα 30.000 που κατέβαλε η παθούσα, νωρίτερα σε άλλη γυναίκα- μέλος κυκλώματος.

«Τα χαρτονομίσματα ήταν σε δεσμίδες από την τράπεζα, έλειπαν 8,5 χιλιάδες. Την κάλεσαν να έρθει από Αθήνα να παραλάβει τα χρήματα, να τα μεταφέρει στη Βουλγαρία. Θα έπαιρνε ποσοστό» κατέθεσε ο μάρτυρας -αστυνομικός του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας  ότι πρόκειται για μέλος κυκλώματος που κάνει τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους. «Τους λένε ότι ο γιος ή η κόρη τους χτύπησαν σε τροχαία και τους ζητούν χρήματα».

Advertisement

Κατά την απολογία της, η 67χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. «Δεν ξέρω ποιος μου τηλεφώνησε από Βουλγαρία. Κάθε φορά είναι άλλο πρόσωπο και παίρνουν από άγνωστο αριθμό. Δεν μου είπαν για χρήματα, μου είπαν ότι θα πάρω ένα πακέτο. Τους είπα τι φοράω και μου είπαν «θα σε βρούμε εμείς». Μου έδωσε το πακέτο μια γυναίκα που δεν την ξέρω. Το πήρα και το έβαλα στην τσάντα. Μου έδωσε τα δολάρια για μένα» ανέφερε η κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ηλικιωμένη παρέδωσε τις 30.000 ευρώ σε άλλη γυναίκα, έπειτα από τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε. Από το τηλέφωνο, ένας υποτιθέμενος γιατρός ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και την έπεισε να καταβάλει τα χρήματα.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement