ΕΥΠ: Ο Τασούλας ενοχλήθηκε από τις διαρροές για Δεμίρη και «μάλωσε» τα κόμματα

Advertisement

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, τις διαρροές από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να δήλωσε πως «κανείς δεν εξαιρείται» ερωτηθείς εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

«Η εν λόγω συνεδρίαση, παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της, μεταδίδετο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης με αποτέλεσμα να μετατραπεί έτσι η όλη διαδικασία σε «σουρωτήρι», δίνοντας την εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη, άρα και ανεξέλεγκτη, δημοσιότητα, λόγω ακριβώς και του ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας σημείωσε επίσης ότι «βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους», καρφώνοντας έτσι τα μέλη της Επιτροπής.

Advertisement

«Η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και να διαφυλαχθούν από τη μετατροπή τους σε επιλεκτικό, παράνομο και εκτός ελέγχου καθημερινό ανάγνωσμα διαστρεβλώσεων, που αποβαίνει τελικά αδιέξοδο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί, αλλά χωρίς να το δηλώσει ευθέως, ότι δεν ισχύουν όσα διέρρευσαν.

«Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα, στο ξεκίνημα αυτών των διαδικασιών, να τονίσω την ανάγκη πιστής τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Δεν γίνεται να ζητούμε την ενεργοποίηση Επιτροπών και θεσμικών πρωτοβουλιών και ταυτόχρονα οι ίδιοι να περιφρονούμε και να καταπατούμε τον τρόπο λειτουργίας τους, στον οποίον όλοι έχουμε συμφωνήσει. Ήδη επικοινώνησα και αναζήτησα από όλα τα κόμματα την υπεύθυνη προς τούτο στάση και συμπαράστασή τους», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement