Έκθετος ακόμη μια φορά ο Οικονόμου για τις παρακολουθήσεις

Advertisement

Το σημερινό δημοσίευμα του Politico, το οποίο φιλοξενεί σημεία της απάντησης της Αθήνας προς την Κομισιόν, η οποία ζήτησε στις 29 Ιουλίου εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκαλύπτει την κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης του ζητήματος, καθώς ουσιαστικά στην επιστολή το Μαξίμου ζητά από τις Βρυξέλλες να μην ασχολείται με το θέμα και πως για όλα φταίνε τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν.

Αποκαλύπτει όμως και κάτι άλλο.

Αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Οικονόμου είπε ψέματα χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα από θεσμό της Ε.Ε., με το οποίο ζητά εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και λέμε ότι είπε ψέματα γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν γνώριζε για την επιστολή που έστειλε η Κομισιόν, αλλά και για την απάντηση που δόθηκε.

Advertisement

Τη σχετική ερώτηση έκανε ο κοινβουλευτικός συντάκτης του Documento, Μηνάς Κωνσταντίνου. Παραθέτουμε τόσο την ερώτηση, όσο και την απάντηση:

Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Κύριε Εκπρόσωπε, Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση έχουν γίνει αποδέκτες αιτήματος κρούσης από ευρωπαϊκούς θεσμούς ή από Ευρωπαίους ηγέτες, για να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων;»

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα από θεσμό της Ε.Ε.. Οτιδήποτε ή οποιαδήποτε διευκρίνιση θεσμικά ζητάται από τη χώρα μας, προφανώς και θα δίδεται. Άλλωστε, σας είπα και προηγουμένως, με πρωτοβουλία και της Ελληνικής Κυβέρνησης συμφωνώντας στην ουσία με τις κινήσεις και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, πρώτοι εμείς είμαστε εκείνοι που δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και αυτό θα αποτελέσει και την καλύτερη απάντηση σε όσους, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, εργαλειοποιούν, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια υπηρεσιακή αστοχία σε ένα ζήτημα νόμιμης επισύνδεσης για να παρουσιάσουν την Ελλάδα μια χώρα τελείως διαφορετική από αυτό που πραγματικά είναι. Αλλά, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα δοθούν οι απαντήσεις σε όλους».

Advertisement

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 35:38» του βίντεο:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement