Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Νέα τροπή μετά την κατάθεση του ψαροντουφεκά

Advertisement

Νέα τροπή, μετά την κατάθεση του ψαροντουφεκά, παίρνε ο πνιγμός της 6χρονης στην Κόρινθο, με το άνδρα να παραθέτει σήμερα (24/8) ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Το παιδί ήταν μπλε και ο πατέρας ήρθε με στεγνά ρούχα»

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ισθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Αλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί», είπε.

«Δεν μπορώ να ξέρω πόση ώρα μπορεί να έμεινε το παιδί στο νερό. Θα μπορούσε να είναι από 20 λεπτά, αλλά μέχρι και ώρα, ή ώρες. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αλλά όταν τράβηξα το παιδί στην επιφάνεια και το έβγαλα έξω, το παιδί ήταν μπλε και προφανώς ήταν νεκρό, κάτι που διαπιστώθηκε αργότερα από τους διασώστες και το νοσοκομείο. Εγώ όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει »βοήθεια»;», προσέθεσε.

Advertisement

«Το παιδί έπεσε στη θάλασσα φορώντας τα ρούχα και τα πέδιλα από τη βόλτα και το φαγητό στην ταβέρνα. Πώς μπορεί να το έβαλε ο πατέρας στη θάλασσα έτσι; Και με ένα σωσίβιο που δεν ήταν δεμένο πάνω στο παιδί που δεν ήξερε κολύμπι. Επίσης, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση από τη στιγμή που επέστρεψε ο πατέρας στο σημείο, είναι ότι ο ίδιος φορούσε στεγνά ρούχα. Πώς γίνεται αυτό; Αφού είπε ότι αρχικά κολύμπησε στο νερό, τι έκανε μετά; Πήγε και άλλαξε ρούχα ενώ το παιδί του πνιγόταν;», κατέληξε.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στα Ίσθμια της Κορίνθου.

Advertisement

Ο πατέρας της μικρής πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτή για την απολογία του και δήλωσε πως πανικοβλήθηκε όταν η μικρή έπεσε στη θάλασσα και φοβήθηκε να πέσει στη θάλασσα καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα άσθματος.

Όπως είπε, αρχικά καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια αλλά μην βλέποντας κανέναν έφυγε από το σημείο για να πάει να πάρει το κινητό του αλλά δεν είχε μπαταρία και πήγε να το φορτίσει λίγο στο σπίτι.

‘Οταν επέστρεψε είδε να ανασύρουν τη μικρή Αμέλια χωρίς τις αισθήσεις της.

Advertisement

Σε βάρος του πατέρα της ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Ο 42χρονος όταν έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του ήταν ανέκφραστος και αμίλητος, αγνοώντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μετά την απολογία ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μόλις άκουσε την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, ο 42χρονος έβαλε τα κλάματα και είπε: «Θέλω να μιλήσω με την γυναίκα μου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να πάω στην κηδεία του παιδιού μου».

Advertisement

Σε διάσταση με τη σύζυγό του

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και το μεσημέρι της Δευτέρας πήρε απο τη μητέρα, την κόρη του για να πάνε μαζί για μπάνιο.

Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη οικογένεια: Παρότι το ζευγάρι είναι σε διάσταση δεν έχουν πάρει διαζύγιο και ο πατέρας κρατούσε το παιδί κάποιες ώρες σχεδόν καθημερινά, ώστε να μπορεί να εργάζεται η μητέρα ως καθαρίστρια.

Μιλώντας στο Star η μητέρα του κοριτσιού είπε μεταξύ άλλων ότι ο άνδρας ξέρει να κολυμπάει.

Advertisement

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε η γυναίκα, σημειώνοντας ότι ο 42χρονος έχει όντως άσθμα.

Όπως είπε, η μικρή δεν ήξερε να κολυμπά, ωστόσο, «ο πατέρας της ξέρει».

Τα ερωτήματα παραμένουν

Ωστόσο, τα ερωτήματα για τις συνθήκες πνιγμού της μικρής Αμέλιας παραμένουν.

Advertisement

Η μικρή Αμέλια εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος την έβγαλε στη στεριά και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού που έχουν αναλάβει την προανάκριση θα κληθούν να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν. Τα ερωτήματα που έρχονται στην υπόθεση είναι τα εξής:

  • Γιατί πήγαν σε τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό του
  • Γιατί το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια από τη στιγμή που ήταν για μπάνιο
  • Γιατί το παιδί – όπως είπε ο ψαροντουφεκάς – ήταν φαγωμένο και ο πατέρας του το άφησε να κολυμπήσει

Εγκληματική ενέργεια «βλέπει» ο Μπαλάσκας

Advertisement

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με τον πνιγμό της 6χρονης.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από την Ασφάλεια της Κορίνθου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις», ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

Advertisement

«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement