ΕΣΗΕΑ: «Η προσπάθεια απαξίωσης δημοσιογράφων αντιβαίνει στην αρχή της ελευθερίας του Τύπου»

Advertisement

Ανακοίνωση για τις κυβερνητικές αναφορές σχετικά με τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ για το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα εξέδωσε την Πέμπτη (25/08) η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι η «προσπάθεια απαξίωσης δημοσιογράφων από κυβερνητικούς παράγοντες αντιβαίνει στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας του Τύπου».

Να θυμίσουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στοχοποίησε και χαρακτήρισε «δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ» την Νεκταρία Σταμούλη για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της στο Politico για τις παρακολουθήσεις, για να ζητήσει στη συνέχεια και μετά την κατακραυγή, μισή συγγνώμη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις με αφορμή δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο. Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την κάθε εξουσία. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με ανακοίνωση της, τοποθετήθηκε για τα τελευταία γεγονότα.

Advertisement

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει σταθερά και διαχρονικά ότι η προσπάθεια απαξίωσης δημοσιογράφων από τους εκάστοτε κυβερνητικούς παράγοντες και μάλιστα ακόμα και σε επίσημες δηλώσεις και έγγραφα προς την ΕΕ, αντιβαίνει στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας του Τύπου«.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement