O θρυλικός πυγμάχος Τζορτζ Φόρμαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανηλίκων

Advertisement

O Tζορτζ Φόρμαν έκανε καριέρα στην πυγμαχία ως Big George, ένεκα της θηριώδους σωματοδομής (το ύψος του είναι 1.93 και η γροθιά του έφτανε στα 2.01) και της αποτελεσματικότητας του στο ρινγκ. Ήταν ανίκητος μέχρι που συνάντησε τον Μοχάμεντ Άλι, το 1974.

Σε 30 χρόνια (1967 έως 1997) έγινε δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (τη δεύτερη φορά ήταν 45 χρόνων), στην κατηγορία βαρέων βαρών και χρυσός Ολυμπιονίκης (το 1968, στο Μεξικό), μεταξύ πολλών άλλων. Έπειτα από αυτό που περιέγραψε ως ‘θρησκευτική επιφοίτηση’ -σε περίοδο που είχε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα- έγινε χριστιανός ιερέας και επέστρεψε στους αγώνες.

Μετά έγινε επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης εστιατορίων μπάρμπεκιου), συγγραφέας, πατέρας 12 παιδιών και

Advertisement

Τώρα, σε ηλικία 73 χρόνων κατηγορείται για το βιασμό δυο ανήλικων, τη δεκαετία του ’70. Ο ίδιος αρνείται δηλώνει αθώος.

Σύμφωνα με τις αγωγές, τα κορίτσια είχαν γνωρίσει τον Φόρμαν πριν γίνουν 10 χρόνων, καθώς οι πατέρες τους ήταν φίλοι και συνεργάτες του. Ο ένας ήταν μποξέρ και αντίπαλος του πυγμάχου στις προπονήσεις και ο άλλος μάνατζερ και σύμβουλος του σταρ των ρινγκ.

Πάντα σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες που σήμερα είναι στα 60 τους, γνωρίζονταν για χρόνια με τον Φόρμαν πριν εκείνος τις αναγκάσει να κάνουν σεξ, απειλώντας πως αν δεν συναινέσουν θα απέλυε τους πατέρες τους.

Advertisement

Για όλα αυτά, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είχε να πει ότι “τους τελευταίους έξι μήνες, δύο γυναίκες προσπαθούσαν να εκβιάσουν για να πάρουν εκατομμύρια δολάρια -η καθεμία- από εμένα και την οικογένειά μου. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι τις κακοποίησα σεξουαλικά πριν 45 χρόνια. Αρνούμαι κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και δουλεύω με τους δικηγόρους μου για να εκθέσω πλήρως το πλάνο του. Δεν ξεκινάω ‘μάχες’, αλλά και δεν τρέχω ποτέ να κρυφτώ από αυτές”.

Advertisement

Οι κατηγορίες κατατέθηκαν βάσει νόμου της Καλιφόρνια που επιτρέπει σε επιζώντες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης να υποβάλλουν αστικές αγωγές.

Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020 (και λήγει στα τέλη του 2022), έχει οδηγήσει σε χιλιάδες αξιώσεις ανδρών και γυναικών, που κατηγορούν προπονητές, δασκάλους, κληρικούς και άλλους για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι περισσότερες υποθέσεις διευθετηθεί εξωδικαστικά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement