Kαιρός: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Advertisement

Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων έως τις νυχτερινές ώρες. ΄Άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα. Οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. και Β. Θεσσαλίας και της Δ. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35, στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34-35 βαθμούς.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement