Μητσοτάκης: Καταθέστε πρόταση μομφής κ.Τσίπρα, θα ξαναβρείτε 157 βουλευτές “μπετόν αρμέ”

Advertisement

Το γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή για τις υποκλοπές, προκαλώντας για πρόταση μομφής και δηλώνοντας βέβαιος ότι σε αυτή την περίπτωση η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας θα είναι “μπετόν αρμέ|.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ γιατί κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να το γνωρίζει και κάλεσε τον κ.Τσίπρα να δηλώσει εάν εκείνος γνώριζε για παρακολουθήσεις.

Στον απόηχο της βόμβας Δεμίρη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρωθυπουργός μάλιστα υποστήριξε ότι δεν μπορεί να απαγορεύονται a priori παρακολουθήσεις βουλευτών, αλλά πρέπει να υπάρχουν “φίλτρα” για την παρακολούθηση πολιτικών.

Advertisement

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε καταρχάς σχολιάζοντας την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη με τη βράση: “άγιο είχαμε και γλυτώσαμε την απόλυτη καταστροφή το 2015”, ενώ υποτίμησε τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΜεΡΑ25 περί παρακολούθησης του όχι από την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά από Γερμανία και ΗΠΑ.

“Δεν τιμά τον τέως πρωθυπουργό το γεγονός ότι αυτή η απόλυτη φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε υπουργό Οικονομικών, που διαχειρίστηκε κρίσιμες διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσε.

Ο κ.Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που νωρίτερα είχε φραστικό επεισόδιο με τον κ.Τσίπρα. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για “κοινοβουλευτική θρασυδειλία”, αλλά και για αναπαραγωγή φράσεων από την απόρρητη ακρόαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και για διαστρέβλωση των λεγόμενων του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Advertisement

“Μεταδίδατε τη συνεδρίαση σε στέρεο ζωντανή μετάδοση σε φιλικά ΜΜΕ και βάλατε στο στόμα του κ.Δεμίρη πράγματα που δεν είπε ποτέ”, είπε ο κ.Μητσοτάκης στον κ.Τσίπρα και συμφώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ότι δε μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους.

“Δε γνώριζα για την παρακολουθηση Ανδρουλάκη και κανενός πολιτικού προσώπου”

“Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολουθησης του κ.Ανδρουλάκη. Το είπατε με τόση βεβαιότητα που αναριωτέμαι μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια”, συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Εδώ ειναι ο δικός σας λόγος απέναντι στο δικό μου. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαιωσα ότι δε γνώριζα για την παρακολουθηση Ανδρουλάκη και κανενός πολιτικού προσώπου”.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε μάλιστα ότι “ο κ. Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο” και διερωτήθηκε εάν ο κ.Τσίπρας μπορεί να διαβεβαιώσει το Κοινοβούλιο ότι δεν άκουγε κανέναν πολιτικό, δημοσιογράφο ή επιχειρηματία.

Advertisement

“Εάν το διαβεβαιώσετε, έχετε παρανομήσει, γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ” πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι αυτά τα γνωρίζει ο διοικητής της Υπηρεσίας, οι υπηρεσίες, η ΑΔΑΕ και ο εισαγγελέας.

“Πιστεύετε πραγματικά κ.Τσίπρα ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο Γάλλος πρόεδρος, ο βρετανός πρωθυπουργός, γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται απο τις υπηρεσίες τους. Αναρωτιέμαι εάν εσείς γνωρίζατε πράγαμτα που θα έπρεπε να σας οδηγήσουν σε αποφάσεις”, συνέχισε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement