Ράλι Ακρόπολις: Η «αναγέννηση» του Έβανς επί Ελληνικού εδάφους

Advertisement

Ο Έβανς συνεχίζει να… αναζητά την άνεση μέσα στο αυτοκίνητό του, θέλοντας να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τους πρωτοπόρους και να εδραιωθεί μέσα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος του WRC, γνωρίζοντας ότι το απαιτητικό Ράλι Ακρόπολις πλησιάζει.

Παρά το γεγονός ότι τερμάτισε για τέταρτη φορά φέτος στην δεύτερη θέση, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο «Ypres Rally Belgium» (σ.σ. Ράλι Βελγίου) ο Έλφιν Έβανς τόνισε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του στο ΤΟΥΟΤΑ GR Yaris Rally1.

Με τέσσερις γύρους να απομένουν, οι τέσσερις δεύτερες θέσεις και οι συνολικά 116 βαθμοί στο Πρωτάθλημα των Οδηγών θα θεωρούνταν μια σταθερή πορεία για τους περισσότερους οδηγούς. Όμως, οι περισσότεροι οδηγοί δεν είναι τελειομανείς σαν τον 33χρονο Ουαλό.

Advertisement

«Δεν ήταν ακριβώς το ίδιο συναίσθημα από το περσινό αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα ένιωσα πιο άνετα με το αυτοκίνητο», είπε ο Έβανς. Το αποτέλεσμα του Έβανς στο Βελγικό Ράλι τον ανεβάζει ξανά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με τέσσερις αγώνες να απομένουν.

Ωστόσο, ο Ουαλός αναφέρει ότι η δουλειά που κάνει για να… καταλάβει το αυτοκίνητο είναι σκληρή και φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα. «Μετά τον αγώνα στο Βέλγιο ένιωσα απογοητευμένος καθώς δεν πήρα το μέγιστο, όμως και πάλι ήταν ένας καλός αγώνας».

Πλέον ο Έβανς ετοιμάζεται για το «EKO Acropolis Rally Greece» (8 – 11 Σεπτεμβρίου) στο οποίο θα κληθεί να δείξει τι έμαθε από το τελευταίο Ράλι.

Advertisement

Σημειώνεται ότι ο Έλφιν Έβανς «αναγεννήθηκε» από την στιγμή που έπιασε στα χέρια του το αυτοκίνητο της Toyota το 2020, καθώς από εκείνη την χρονιά έχει καταφέρει να τερματίσει δύο φορές δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των οδηγών.

Φέτος στόχος του είναι να επαναλάβει το ίδιο, καθώς μέχρι στιγμής ο Κάλε Ροβάνπερα που οδηγεί το πρωτάθλημα φαίνεται… ασταμάτητος, ενώ ο Οττ Τάνακ που βρίσκεται στην 2η θέση έχει δηλώσει έτοιμος για όλα.

Έτσι το Ράλι Ακρόπολις θα αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της σεζόν, λόγω της σημαντικότητας για την εξέλιξη του πωταθλήματος.

Advertisement

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος:

wrc drivers

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement