Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015

Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων "για τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ πολιτικών αντιπάλων του και δημοσιογράφων" Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EYROKINISSI)
Advertisement

«Η πρωθυπουργίας σας τελείωσε», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών.

Το project επανεκλογής δεν το κρίνω περιγράφω μια κατάσταση δεδομένη, συνέχισε και ανεβάζοντας τους τόνους ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι η πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια φούσκα που έσκασε.

«Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: η αποκαθήλωση είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα.

Advertisement

Μάλιστα αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν «αποχαιρετιστήρια», ήταν το χειροκρότημα που έρχεται από την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού.

Ο γραμματέας του ΜέΡα25 είπε προσωπικά στον πρωθυπουργό «έχετε οικογενειακή παράδοση, ότι ήταν ο Γρυλλάκης για τον πατέρα σας ήταν για σας ο Δημητριάδης και πρόσθεσε: μιλάμε για το ελληνικό watergate, έτσι το χαρακτηρίζει η Washington post

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα είπε ότι το τηλέφωνο του παρακολουθούνταν από το 2015.

Advertisement

«Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές», είπε.

Δεν παρακολουθώ Έλληνες πολίτες του είχε απαντήσει ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης, παρά μόνο όσους μιλούν με ξένους που ήταν στο στόχαστρο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement