Τζαβάρας για υποκλοπές: «Πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση – Πρέπει να έρθουν τεκμηριωμένες απαντήσεις»

Advertisement

Την υπόθεση των υποκλοπών και τη συζήτηση που διεξήχθη την Παρασκευή (26/8) στη Βουλή σχολίασε ο Βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, Κώστας Τζαβάρας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «πάρα πολύ σοβαρή, αφού αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος».

Ο κ. Τζαβάρας είπε πως συνέχεια στις απαντήσεις θα πρέπει να δοθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της οποίας και είναι μέλος κάνοντας λόγο για τα όσα θα κριθούν εκεί, αλλά και στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί, μιλώντας στην τηλεόραση BEST.

Ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός σημείωσε πως «ο κόσμος ζητά να μάθει την αλήθεια και ο Πρωθυπουργός έχει πει πως θα αγωνιστούμε όλοι για να έρθουν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης». «Εγώ συμμετέχω στην Επιτροπή και θα επιδιώξω να υπάρξει κάλυψη από άπλετο φως της υπόθεσης αυτής» είπε.

Advertisement

Παράλληλα πρόσθεσε πως «κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ήξερε ο Πρωθυπουργός» με τον ίδιο να αρκείται στη διαβεβαίωση που σήμερα έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επέκρινε το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σε «ένα μέγα λάθος, μέγα σφάλμα το οποίο έχει συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος και για το λόγο αυτό όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγησε θυσίασε δύο από τα πολύ βασικά στελέχη».

Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε το ότι δεν έχει ακόμη υπάρξει απάντηση για το λόγο που παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης και «πως αυτό είναι ένα θέμα, ένα είναι βέβαιο για κατασκοπεία ή για… τρομοκρατία δεν πρέπει να είναι», σχολίασε σκωπτικά για να προσθέσει στην σκέψη του «τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας θα δούμε πως εν πάση περιπτώσει μπορούν».

«Υπάρχει ένα θέμα με αυτούς τους λόγους γιατί δημιουργούν ένα ευρύχωρο πλαίσιο στο οποίο μπορεί να χωράει το οτιδήποτε» συνέχισε ο κ. Τζαβάρας ενώ στάθηκε παράλληλα στη δική του συμμετοχή στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του πλαισίου για την όσο το δυνατόν περιοριστική λειτουργία των λόγων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Advertisement

Μάλιστα, στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας έδειξε να μην ενστερνίζεται τις απόψεις σχετικά με προσπάθεια αποσταθεροποίησης τονίζοντας πως η πολιτική διαμάχη είναι για το καλό της δημοκρατίας «τα ερωτήματα που γίνονται πρέπει να απαντώνται και κυρίως οι απαντήσεις να έρθουν τεκμηριωμένες μέσα από την έρευνα που θα κάνει η Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από τις συνεδριάσεις».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement