Υποκλοπές: Υπερψηφίζεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή – «Παρών» δηλώνει η ΝΔ

Advertisement

Η διατύπωση και μόνο του αιτήματος για την σύσταση Εξεταστικής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη μιλάει από μόνη της. «… και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Έτσι, το… νερό, που θα «ποτίσει» τις εξελίξεις και θα διαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα, μπαίνει σήμερα στο κοινοβουλευτικό αυλάκι. Πως; Με την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Κατόπιν μιας συζήτησης που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα υπερασπιστούν το «βαρύ σύννεφο» που έχει σκεπάσει το Μαξίμου.

Η παρουσία του πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή στην μονομαχία με τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο ανέφελη δεν ήταν, ακριβώς το αντίθετο θα υποστήριζε εύκολα κάποιος, και κατέδειξε ένα και μόνο πράγμα: Την απομόνωση στην οποία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν απάντησε ούτε ένα από τα πολλά και βαριά ερωτήματα που σκιάζουν και τον ίδιο προσωπικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Πράσινο φως»…

Η Βουλή θα ανάψει «πράσινο φως» για την Εξεταστική Επιτροπή που θα κληθεί να εξετάσει μόνο την υπόθεση Ανδρουλάκη και όχι όπως θα επιθυμούσε το «γαλάζιο» στρατόπεδο για έλεγχο από το 2012.

Advertisement

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα τεθεί το βράδυ της Δευτέρας σε ψηφοφορία και αρκούν, σύμφωνα με την συνταγματική πρόβλεψη, 120 ψήφοι (τα 2/5 της Ολομέλειας) για να εγκριθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως θα την ψηφίσει, το ίδιο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά τις επιμέρους ενστάσεις τους, όπως το ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

… και η «γαλάζια» στάση

Σε αυτό το πλαίσιο, το «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν έχει τρόπο να «κόψει» την έγκριση της Εξεταστικής από την Ολομέλεια. Αντίθετα δηλώνει πως επιθυμεί να πραγματοποιηθούν όλα τα θεσμικά βήματα που απαιτούνται για την διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών. Με αυτό το δεδομένο, δύσκολα, λοιπόν, μπορεί να καταψηφίσει την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή – με το «παρών» στην ψηφοφορία να φαντάζει το λογικότερο ενδεχόμενο για την στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια.

Μάλιστα, δια στόματος Γιάννη Οικονόμου η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να καταθέσει δικό της αίτημα για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής με… βάθος στον χρόνο, κάνοντας μάλιστα λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας.

Advertisement

«Αυτό που σίγουρα θα κάνει η ΝΔ είναι να τιμήσει την απόφασή της να δίνεται στην κοινοβουλευτική μειοψηφία η δυνατότητα να συστήνει Εξεταστική Επιτροπή. Δεν θα ευτελίσει τη θεσμική διαδικασία, καταθέτοντας αίτημα για δεύτερη Εξεταστική» δήλωσε, πριν λίγες μέρες, χαρακτηριστικά στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ραντεβού στην Εξεταστική έδωσε ο Ανδρουλάκης στον Μητσοτάκη

Το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει ενημερώσει ήδη το έτερο κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προθέσεις του. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει προαναγγείλει την πρόθεση του για κλήση του πρωθυπουργού στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Και επειδή εξέφρασε μια… αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το τέλος της μονομαχίας των πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μιλώντας μάλιστα για «έναν πρωθυπουργό βουτηγμένο στην αλαζονεία».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement