Ιωάννινα: Βαριά και εκτεταμένα τα τραύματα που φέρει το γαϊδουράκι – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Advertisement

Εκτεταμένα και βαριά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα φέρει το γαϊδουράκι, που για ένα χιλιόμετρο περίπου σερνόταν από το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου Ζίτσας.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη με ανάρτησή της αναφέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ζώο, για το οποίο μεταξύ άλλων λέει πως λαμβάνει διπλή αντιβίωση, και πως θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής, όπου θα λάβει όλη τη φροντίδα που του αξίζει.

Η ανάρτηση της κ. Κρυστάλλη:

«Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Advertisement

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, Έχει εκτεταμένα κ βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς κ σε όλο τον κορμό κ τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα.

Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο..

Advertisement

Επιπλέον δε.

Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδες.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο.

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου κ θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Advertisement

Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα!

Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας! Αυτό έχει ανεκτίμητη αξία για όλους μας»

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Δήμος ανακοίνωσε την παύση του αντιδημάρχου Ζίτσας.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρει:

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

»Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

»Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Advertisement

Καταγγελίες χρόνων σε βάρος του – Αναφορές για άθλιες συνθήκες στον στάβλο του

Για καταγγελίες σε βάρος του αντιδημάρχου Ζίτσας από χρόνια, μίλησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαγενιτίου, Βασίλης Γκάνας, σχετικά με το θλιβερό συμβάν με τον γάιδαρο, που σερνόταν από αυτοκίνητο για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, χάνοντας πάρα πολύ αίμα.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γκανάς, το γεγονός είναι απεχθές και επαναλαμβανόμενο, με τον ίδιο να έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον Δήμο. Τελευταία φορά όπως είπε μάλιστα, ήταν πριν από έναν μήνα.

Ο πρόεδρος Βαγενιτίου σημείωσε, πως ο αντιδήμαρχος έχει περισσότερα από 1.000 ζώα, αγελάδες, γίδια, πρόβατα, άλογα και γαϊδούρια, τα οποία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Advertisement

Για το περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ και θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Γκανάς είπε, πως ο γάιδαρος είχε φύγει και είχε πάει στο διπλανό χωριό, το οποίο απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό του.

Πήγε να πάρει το ζώο, το οποίο, όπως υποστηρίζει ο κ. Γκανάς, έδεσε στο αυτοκίνητο, περνώντας από την πλατεία του Γραμμένου, όπου παιδιά που είδαν τις σκηνές έβαλαν τα κλάματα.

«Το πήρε και το έδεσε στην καρότσα και το τράβαγε. Ο γάιδαρος δεν μπορούσε να ακολουθήσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και έπεσε. Είναι σαν να έκανε διαγράμμιση στον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, μόνο όταν είδε, ότι τον τραβούν βίντεο, σταμάτησε το αυτοκίνητο, με τους ανθρώπους που ήταν στο σημείο να σπρώχνουν το ζώο κάτω από τον δρόμο.

Την εκδοχή του για το περιστατικό δίνει μέσω του δικηγόρου του ο συλληφθείς αντιδήμαρχος Ζίτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνήγορός του, Δημήτρης Δήμος, υποστήριξε, ότι ο αντιδήμαρχος πήρε το ζώο για να το περιθάλψει, γιατί είχε δεχθεί επίθεση από άγριο ζώο.

Advertisement

«Ούτε κατάλαβε ότι έπεσε ούτε ήθελε να βασανίσει το ζώο. Αλλοίμονο, αν καταλάβαινε, ότι το έσερνε μέσα στο χωριό», είπε, προσθέτοντας ότι μάρτυρες είδαν το αποτέλεσμα, όχι ότι ήθελε σύρει το ζώο.

Ακόμη, ως προς το ότι ειπώθηκε ότι ο γάιδαρος θα σηκωθεί να φύγει, δήλωσε, ότι είναι καλό να μην γίνονται συζητήσεις καφενείου. Σημειώνεται ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ατάκα, δεν είναι δήλωση αυτοπτών μαρτύρων του περιστατικού, αλλά του ίδιου του αντιδημάρχου, όπως αποτυπώνεται και στο επίμαχο βίντεο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement