Αντώνης Κανάκης: «Οι ευθανασίες σε αυτόν τον τόπο γίνονται πάντα στους λάθος «γαϊδάρους»»

Advertisement

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με την τραγική υπόθεση του γαϊδαράκου στη Ζίτσα, το οποίο υπέστη βάναυση κακοποίηση, καθώς τα τραύματά του ήταν εξαιρετικά σοβαρά και δεν μπορούσε να μετακινηθεί σε νοσοκομείο. Τα κατάγματα σε ιπποειδή έχουν συνήθως κακή πρόγνωση και δυστυχώς το συγκεκριμένο ζώο δεν αποδείχθηκε η εξαίρεση.

Ο κτηνίατρος, ο οποίος είχε φτάσει από την Κοζάνη με την μεσολάβηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, έκρινε ότι τα τραύματα του ζώου ήταν πολύ βαθιά ενώ παρουσίαζε και άλλα προβλήματα όπως υποθερμία και δυσκολία στην αναπνοή.

Μετά τη γνωμάτευση το γαϊδουράκι εξετάστηκε και από δεύτερο κτηνίατρο που έφτασε από τα Γιάννενα ώστε να υπάρχει και δεύτερη επιστημονική άποψη. Έτσι, το γαϊδουράκι, τρία εικοσιτετράωρα μετά την κακοποίηση, έφυγε για το μακρινό του ταξίδι, με πολύ πόνο.

Advertisement

«Σήμερα άκουγα τη θλίψη των δημοσιογράφων για την ευθανασία του γαϊδαράκου. Τουλάχιστον ο γαϊδαράκος γλύτωσε από έναν βασανιστικό θάνατο και από μία βασανιστική ζωή που εμείς οι άνθρωποι απλόχερα χαρίζουμε χρόνια τώρα στα γλυκύτατα αυτά πλάσματα. Αυτό που ίσως είναι περισσότερο θλιβερό, με απόλυτα αλληγορική διάθεση και γραφή, είναι ότι οι ευθανασίες σε αυτόν τον τόπο γίνονται πάντα στους λάθος «γαϊδάρους»».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement