«Καμπάνα» ανατροπής για τα μέτρα στα σχολεία από Οκτώβριο

Advertisement

Τα σχολεία ανοίγουν στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς μάσκες και self test υποχρεωτικά. Το νέο πρωτόκολλο δόθηκε στη δημοσιότητα και περιλαμβάνει ελάχιστα μέτρα για την επιστροφή στα θρανία. Όμως, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σε νέες του δηλώσεις σήμερα, είπε ότι όσα ισχύουν σήμερα θα επαναξιολογηθούν.

Όπως δήλωσε ο Επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στον ΑΝΤ1:

«Αξίζει να ξεκινήσουμε έτσι στα σχολεία, χωρίς μάσκες και μέτρα, ανάλογα και με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής γενικότερα στην κοινωνία. Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανάλογα με την αύξηση της μεταδοτικότητας».

Τα μέτρα στα σχολεία από 12 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά, στα σχολεία ισχύουν τα εξής:

Advertisement
  • Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.
  • Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).
  • Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.
  • Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
  • Τήρηση της υγιεινής των χεριών.
  • Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.
  • Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement