Πύργος: Συγκλονίζει η κατάθεση του 15χρονου μαθητή – «Με χτυπούσαν με χαστούκια»

Advertisement

Και ενώ η υπόθεση του bullying με θύμα τον νεαρό μαθητή από τον Πύργο που τα τελευταία 24ωρα έχει συγκλονίσει τον Πύργο και όλο το Πανελλήνιο, παίρνει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης, αφού χθες προσήχθησαν στην Αστυνομία τα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο επεισόδιο, η εφ. «Πατρίς» φέρνει σήμερα στο φως συγκλονιστικά στοιχεία από τη δικογραφία της υπόθεσης, για τον φόβο και τον εφιάλτη που βίωνε ο 15χρονος.

Το βράδυ της επίθεσης ο 15χρονος επέστρεφε στο σπίτι του από την πλατεία που είχε βγει με τους φίλους του, οι νεαροί τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν όπως φαίνεται και στο επίμαχο βίντεο-ντοκουμέντο. Ο νεαρός μετά την πρώτη επίθεση που δέχτηκε, έφυγε από τον Πύργο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν επέστρεψε όμως, οι δράστες φαίνεται πως του είχαν στήσει ξανά καρτέρι.

Ο νεαρός δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στους γονείς του γιατί φοβόταν. Η γιαγιά του έμαθε για την επίθεση από τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

Advertisement

Η περιγραφή του μαθητή είναι χαρακτηριστική: «Αρχές Αυγούστου του 2022, βρισκόμουν με το φίλο μου Κ. Μ. στην πλατεία του Πύργου στην οδό Συλλαϊδοπούλου κοντά στο θέατρο “Απόλλων”. Ξαφνικά εκεί που καθόμασταν είδα δύο παιδιά ΡΟΜΑ, να κατευθύνονται προς το μέρος μας. Είπα στο φίλο μου να τρέξει, αλλά μου είπε πως δεν έρχονται προς εμάς. Εν τέλει ήρθαν εκεί που καθόμασταν και άρχισαν να με χτυπάνε στο πρόσωπο με χαστούκια και με ρωτούσαν γιατί έστειλα τα βίντεο από τη φωτιά που είχε προκληθεί στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου. Μετά από λίγο σταμάτησαν να με χτυπάνε και έφυγαν. Εγώ δεν αντέδρασα, γιατί ήταν κι άλλοι Ρομά λίγο πιο πίσω. Μόλις έφυγαν αυτοί από το σημείο, έφυγα και εγώ και γύρισα σπίτι. Είπα για το συμβάν στη μητέρα μου και στον πατέρα μου, αλλά δεν ήθελα να υποβάλω μήνυση διότι φοβήθηκα. Την ίδια μέρα αυτοί που με χτύπησαν ανέβασαν βίντεο με το συμβάν στο ίνσταγκραμ σε ανοιχτό προφίλ, όπου μπορούσε να το δει και να το διακινήσει οποιοσδήποτε».

Το βίντεο, εκτός από τον Κ.Χ., το είχε ανεβάσει και ο Κ.Α. στο προφίλ του και ήταν και σε αυτού το προφίλ δημόσια, με αποτέλεσμα να διακινηθεί και από το συγκεκριμένο προφίλ ευρέως και ένας εκ των χρηστών του διαδικτύου το γνωστοποίησε στον πατέρα μου Ρ.Χ. και αυτός με τη σειρά του μπήκε στο προφίλ του Α., είδε το βίντεο και κατέγραψε και ο ίδιος το υλικό και το κατέχει στο κινητό του. Για το λόγο αυτό ήρθα να υποβάλω μήνυση, διότι ήθελαν να με ρεζιλέψουν».

«Μου είπαν απειλητικά πως αν δεν τους καλύψω στο δικαστήριο θα έχω χειρότερα μπλεξίματα»

Όλα ξεκίνησαν στις καταλήψεις του περασμένου χειμώνα στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου. Όπως φαίνεται και από βίντεο που τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, νεαροί βανδάλισαν και έβαλαν φωτιά στο σχολείο τους. Ο νεαρός μαθητής στην κατάθεση του πήρε θέση και γι’ αυτό.

Advertisement

«Σχετικά με τη φωτιά που αναφέρω στο 4ο Γυμνάσιο, ήθελα να δηλώσω πως το Δεκέμβριο του 2021 ο Χ.Κ. και Μ. και Κ.Λ. , έβαλαν φωτιά στο σχολείο ενώ είχαμε κατάληψη. Όταν κλήθηκα από την αστυνομία, είπα απλά ποιοι είχαν ανάψει τη φωτιά γιατί το είχα δει σε βίντεο ποιοι ήταν, αλλά πραγματικά εγώ ουδέποτε διέρρευσα κάποιο βίντεο. Την Παρασκευή 26/08/2022, με βρήκαν στο δρόμο ο Ζ. δε γνωρίζω επίθετο, και οι Χ.Κ. και Μ. και μου είπαν απειλητικά και με άγριο τόνο πως αν δεν τους καλύψω στο δικαστήριο για τη φωτιά, θα έχω χειρότερα μπλεξίματα», τόνισε ο 15χρονος.

«Ο γιος μου δε μου είχε πει τίποτα για το βίντεο επειδή φοβήθηκε»

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικά είναι και τα όσα καταθέτει ο πατέρας του 15χρονου μαθητή για το πώς έφτασε στα χέρια του το επίμαχο βίντεο που δείχνει δύο άτομα να χτυπούν το γιο του, αφού ο νεαρός μαθητής φοβήθηκε και δεν του μίλησε γι’ αυτό.

«Αρχές Αυγούστου 2022, ο γιος μου χτυπήθηκε με χαστούκια από Ρομά με στοιχεία Α.Κ. και ο έτερος Ζ., δεν γνωρίζω επίθετο, τα οποία μου γνωστοποίησε ο ίδιος. Για το συμβάν ενημερώθηκα την ίδια μέρα. Θεώρησα πως δεν ήταν κάτι σοβαρό, διότι είναι παιδιά γι’ αυτό και δεν έκανα μήνυση. Μετά από μία βδομάδα περίπου μου στάλθηκε βίντεο από φίλο μου, το οποίο δείχνει πως δύο άτομα χτυπάνε το γιο μου και ενημερώθηκα πως το εν λόγω βίντεο διακινείται στο διαδίκτυο εδώ και πολύ καιρό. Ο γιος μου δε μου είχε πει τίποτα για το βίντεο επειδή φοβήθηκε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 15χρονου.

Advertisement

«Έστειλα τον γιο μου στο χωριό για να τον προφυλάξω»

Η μητέρα του 15χρονου στην κατάθεση της, δήλωσε πως για να προφυλάξει τον γιο της τον έστειλε στο χωριό του πατέρα του, όμως μόλις ο νεαρός μαθητής επέστρεψε στον Πύργο δέχτηκε και πάλι από τα ίδια παιδιά.

«Στις 08/08/2022, είδα το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει και κατάλαβα ότι δεν ήταν απλώς παιδιά που τσακώθηκαν όπως μου είχε πει ο γιος μου, προφανώς από το φόβο του, αλλά πολύ πιο σοβαρή υπόθεση. Φοβήθηκα πολύ, δεν ήξερα πως να το χειριστώ και λόγω του ότι είμαι διαζευγμένη προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με τον πρώην σύζυγό μου για να δούμε πως θα το χειριστούμε λόγω του ότι είναι Ρομά και δεν ήξερα πως θα το συνέχιζαν. Όλο αυτό το διάστημα έστειλα το γιο μου στο χωριό για να τον προφυλάξω, όπου και έμεινε μαζί με τον πατέρα του μέχρι τις 24/08/2022, προκειμένου να μείνει μακριά από αυτά τα παιδιά. Θέλω να πω ότι το βίντεο που αναφέρω παραπάνω το έχω σε ηλεκτρονική μορφή και θα σας το προσκομίσω αύριο. Την Παρασκευή 26/08/2022, περίπου 21:00, με πήρε τηλέφωνο ο γιος μου και μου είπε ότι ήρθαν πάλι αυτά τα παιδιά οι Ρομά και τον απείλησαν, του έδωσαν δύο σφαλιάρες πάλι και κλωτσιά στο πόδι. Αυτά έγιναν στην περίμετρο της Δεξαμενής και συγκεκριμένα στην οδό Σαρανταπόρου, όπου ο γιος μου περπατούσε με τους φίλους του και συναντήθηκαν τυχαία.Ο φίλος του γιού μου, Κ.Μ. τον παρακάλεσε να φύγει για να γλιτώσουν και τότε ο Ζ. του έριξε του γιού μου μία σφαλιάρα και ο Χ. άλλη μία σφαλιάρα και μία κλωτσιά. Οι υπόλοιποι απλά κοιτούσαν. Το παιδί μου με τους φίλους του πήγαν στο σπίτι του πατέρα του ενός που ήταν κοντά και από εκεί με κάλεσε και μου το είπε».

Στην Αστυνομία οι εμπλεκόμενοι

Εν τω μεταξύ χθες, οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του Bullying προσήχθησαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση, στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου. Οι δύο κατέθεσαν και αφέθησαν ελεύθεροι ενώ ο τρίτος πήρε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Advertisement

Ο 15χρονος μαθητής υπέβαλε μήνυση κατά τριών προσώπων, στους δύο για σωματική βλάβη και στον τρίτο για απειλή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement