Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Advertisement

Αυλαία σήμερα στις καταθέσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ιριδας, μετά και το πόρισμα των ιατροδικαστών Καλογρηά και Καρακούκη για ασφυκτικό θάνατο.

Yπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και σε βάρος των άλλων δυο κοριτσιών της, ενώ η ίδια αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων, να περάσει το «κατώφλι» του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου να απολογηθεί, όπως είχε κάνει και για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Mε νεό δικηγόρο πλέον τον Αλέξη Κούγια, η μητέρα από την Πάτρα θα ετοιμάσει την υπερασπιστικη της γραμμή.

Advertisement

Ο μάρτυρας-«κλειδί»

Στο ανακριτικό γραφείο θα βρεθεί σήμερα ο παθολοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος θα ανοίξει το «χορό» των καταθέσεων για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης της 33χρονης από την Πάτρα.

Ο κ. Ευτυχιάδης είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Μάλιστα, ο διακεκριμένος γιατρός βασίστηκε σε ό,τι στοιχείο και έγγραφο υπήρχε για την Μαλένα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της μικρής Ίριδας υπήρχαν και ιστοί τους οποίους επανεξέτασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που «έδειξαν» ασφυξία.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν οι δύο ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας, το πόρισμα των οποίων οδήγησε στην απαγγελία νέων κατηγοριών στην 33χρονη, η οποία πλέον κατηγορείται για τις δολοφονίες και των τριών κοριτσιών της.

Advertisement

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι καταθέσεις της Αγγελικής Τσιόλα και της Χριστίνας Τσάκωνα, που είχαν συντάξει τα αρχικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement