Επίδομα θέρμανσης για περισσότερους δικαιούχους – Στο τραπέζι σενάριο για φθηνότερες μετακινήσεις

Advertisement

Το επίδομα θέρμανσης στην Ελλάδα θα είναι αυξημένο και με πιο χαμηλό κατώφλι φορολογητέου εισοδήματος, ώστε να καλύψει περισσότερους δικαιούχους, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το πετρέλαιο θέρμανσης το φετινό χειμώνα. Η διάθεσή του με την επιδοτούμενη τιμή ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και οι προβλέψεις των πρατηριούχων είναι δυσοίωνες, καθώς το brent είναι στα 93 δολάρια το βαρέλι ενώ πέρυσι ήταν 72 δολάρια, και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου είναι στο 0,995 όταν πέρυσι ήταν στο 1,188.

Advertisement

Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και η διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα νοικοκυριά, είναι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει η κυβέρνηση.

«Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο, το βλέπετε και το παρακολουθείτε,  το γνωρίζετε καλά, και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά. Έχουμε αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινούνται τις τελευταίες μέρες οι τιμές των υγρών καυσίμων, με την μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να βρίσκεται στα 2,042 ευρώ το λίτρο από 2,053 ευρώ που ήταν στις 26 Αυγούστου.

Advertisement

Το οικονομικό επιτελείο, πάντως, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί ακόμα ένας κύκλος επιδότησης καυσίμων Fuel Pass 3 για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Δεν είναι μόνο το επίδομα θέρμανσης, σχεδιάζεται μια δέσμη μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα οριστικοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Το κοκτέιλ των πληθωριστικών πιέσεων είναι εκρηκτικό και η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πακέτο μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Advertisement

Η δέσμη μέτρων δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» όμως υπάρχουν κάποια μέτρα που φαίνεται ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να υλοποιηθούν:

  • η χορήγηση επιταγής ακρίβειας, πιθανότατα μέσα στον Δεκέμβριο
  • η συνέχιση των επιδοτήσεων σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο 
  • η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους
  • οι αυξήσεις συντάξεων 
  • το λεγόμενο «φθηνό εισιτήριο», δηλαδή κάρτες απεριόριστων διαδρομών με χαμηλότερες τιμές από αυτές που έχουν σήμερα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement