ΑΠΘ: Έσπασαν τα τουρνικέ από το κτίριο διοίκησης (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Ομάδα ατόμων αμέσως μετά τη λήξη της κινητοποίησης που πραγματοποιούνταν στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιτέθηκαν με μεγάλες πέτρες και τσιμέντα και έσπασαν τα τουρνικέ από την μπροστινή και πίσω είσοδο του κτιρίου της διοίκησης.

Σε βανδαλισμούς προχώρησαν για άλλη μια φορά άγνωστοι στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν μπροστά στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Advertisement

Την ώρα που τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων αποχωρούσαν από το κτίριο της διοίκησης για να μεταφερθούν στη ΣΘΕ από όπου και ξεκίνησε η κινητοποίηση, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μπογιές και πέτρες στα τουρνικέ που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην είσοδο και έξοδο, με αποτέλεσμα να τα σπάσουν και να αφήσουν πίσω τους ένα βομβαρδισμένο τοπίο.

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα τουρνικέ τοποθετήθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ στις αρχές του Αυγούστου και πρόκειται για τον περιστρεφόμενο μηχανισμό με βραχίονες που τοποθετείται στην είσοδο κτιρίων και χώρων (π.χ. στις τράπεζες, στο μετρό ή σε εταιρείες) και επιτρέπει να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο κάθε φορά έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη κάποιου εγγράφου ή κάρτας.

Advertisement

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement