Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μυστική κατάθεση προσώπου – «κλειδί» που κανείς δεν έμαθε

Advertisement

Ως πρόσωπο κλειδί είχε χαρακτηριστεί η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στο θρίλερ με τα νεκρά κορίτσια από την Πάτρα, για τους θανάτους των οποίων κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πληροφορίες που επικαλείται το pelop.gr αναφέρουν πως η ιατροδικαστής έχει ήδη καταθέσει, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από την αρχή. Όλα αυτά την ώρα που η 33χρονη οργανώνει την υπερασπιστική της γραμμή με τον Αλέξη Κούγια που πλέον την εκπροσωπεί.

Η πρώτη που κατέθεσε στην 35η ανακρίτρια Αθηνών Ευγενία Τζωρτζάτου για τον θάνατο της Ιριδας, ήταν η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει την αρχική νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του άτυχου βρέφους.

Advertisement

Η κατάθεση πέρασε κάτω από τα δημοσιογραφικά «ραντάρ», διότι δεν έγινε η παραμικρή διαρροή, τόσο από την ανακρίτρια και το υπηρεσιακό περιβάλλον της, όσο και από την ιατροδικαστή, σε αντίθεση με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα και της Αθηναίας Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα.

Η κ. Τζωρτζάτου τηρεί απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας, κάτι που τήρησε και η κ. Τσιόλα, η οποία ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» αν έδωσε κατάθεση και απάντησε ευγενικά «ουδέν σχόλιον». Ωστόσο δικαστική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Πελοπόννησος ανέφερε ότι κ. Τσιόλα παρέμεινε στο γραφείο της κ. Τζωρτζάτου 4 ώρες.

Από το πολύωρο της κατάθεσης συνάγεται ότι η κ. Τζωρτζάτου προσέγγισε λεπτομερέστατα κάθε πτυχή των συνθηκών και των επιστημονικών ευρημάτων που αφορούν στο θάνατο του 6,5 μηνών παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Τσιόλα επανέλαβε το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, η οποία παρουσίαζε απόκλιση από το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα, ως προς τον τρόπο που επήλθε ο ασφυκτικός θάνατος της Ιριδας.

Advertisement

Ειδικότερα, φέρεται να κατέθεσε ότι το πανάκι που είχε βρεθεί στην κούνια της δεν χρησιμοποιήθηκε ως αποφρακτικό «εργαλείο» στο στόμα, αλλά μεταγενέστερα για να σκουπισθεί το οροαιματηρό υγρό, το οποίο είχε «εκβάλλει» από τους πνεύμονές της.

Ως προς το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, η ανακρίτρια ζήτησε από την κ. Τσιόλα να αξιολογήσει τα ευρήματα που αναφέρονται στην έκθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη που παραπέμπουν σε ασφυξία. Σύμφωνα με το pelop.gr, η ιατροδικαστής, με βάση τις δικαστικές πηγές, αξιολόγησε ως σοβαρά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις ιστολογικές εξετάσεις και ανάλογη ήταν η τεκμηρίωσή της όσον αφορά στην αιτία θανάτου του βρέφους!

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement