Η Κιμ Καρντάσιαν θέλει να κατακτήσει και τη Wall Street – To νέο επιχειρηματικό της εγχείρημα

Advertisement

Η πολυμήχανη σταρ και επιχειρηματίας των ριάλιτι θέλει να «σαρώσει» και τη Wall Street, εγκαινιάζoντας τη δική της εταιρεία private equity. H Κιμ Καρντάσιαν ένωσε τις δυνάμεις της με τον Τζέι Σάμονς, πρώην στέλεχος της Carlyle Group, για να ξεκινήσει την SKKY Partners, μια νέα εταιρεία που θα επενδύει σε επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης σε διάφορους τομείς, όπως η φιλοξενία, τα media και τα καταναλωτικά προϊόντα.

Το fund δεν έχει αρχίσει ακόμη να συγκεντρώνει χρήματα και η SKKY έχει αποκαλύψει λίγα για τις φιλοδοξίες της. Ωστόσο, το δίδυμο Καρντάσιαν-Σάμονς είπε στη Wall Street Journal ότι η SKYY θα κάνει επενδύσεις σε εταιρείες, είτε παίρνοντας τον πλήρη έλεγχό τους ή ένα ποσοστό μειοψηφίας.

Η Κιμ Καρντάσιαν επενδύει σε νέα εταιρείαΑΡ

«Το συναρπαστικό κομμάτι είναι να καθίσεις μαζί με αυτούς τους ιδρυτές και να καταλάβεις ποιο είναι το όνειρό τους», είπε η διάσημη ινφλουένσερ στη WSJ. «Θέλω να υποστηρίξω αυτό (το όνειρο), όχι να αλλάξω το DNA τους, αλλά απλώς να τους υποστηρίξω και να τους πάω σε ένα διαφορετικό επίπεδο».

Advertisement

«Μαζί ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε τη συμπληρωματική μας τεχνογνωσία για να χτίσουμε την επόμενη γενιά Consumer & Media private equity εταιρεία», είπε η σταρ που έγινε επιχειρηματίας σε ένα tweet.

Advertisement

Ο Σάμονς εγκατέλειψε την Carlyle αυτό το καλοκαίρι μετά από 16 χρόνια στην εταιρεία, κατά τη διάρκεια των οποίων επένδυσε σε πολλές γνωστές εταιρείες, όπως στο brand Supreme και στην Beats by Dre. Υπήρξε επικεφαλής καταναλωτών, μέσων ενημέρωσης και λιανικής στον Όμιλο Carlyle, μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία επενδύσεων. Οι πελάτες του περιλαμβάνουν γνωστές μάρκες οπως οι Supreme, Beats by Dr. Dre, Vogue International, Moncler και McDonald’s China, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn.

Διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια Kαρντάσιαν εδώ και αρκετά χρόνια και τους προσέγγισε με την ιδέα. Η Kρις Τζένερ, μητέρα και μάνατζερ της Kαρντάσιαν, θα είναι συνέταιρος στο νέο εγχείρημα

Η Kιμ Καρντάσιαν είναι και επίσημα δισεκατομμυριούχος, καθώς η εταιρεία εσωρούχων της, η Skims αποτιμήθηκε στα 3 δισ. δολάρια στον τελευταίο γύρο άντλησης κεφαλαίων. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία της οφείλεται επίσης στη σειρά μακιγιάζ της, KKW Beauty, ενώ κατέχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, μετρητά, επενδύσεις και ακίνητα. Η σταρ του ριάλιτι, η οποία έγινε γνωστή μετά την εμφάνιση της στο σόου της οικογένειάς της «Keeping Up With the Kardashians», έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια τεράστια επιτυχία.

Advertisement

Η 41χρονη διασημότητα είναι η πιο πρόσφατη σε μια λίστα με αστέρες που ξεκίνησαν τις δικές τους εταιρείες επενδύσεων ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Άστον Κούτσερ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement