Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022: Μαγευτικές εικόνες για το «Φεγγάρι του θερισμού»

Advertisement

Η πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022 έφτασε στο αποκορύφωμά της σήμερα την 10η Σεπτεμβρίου 2022, έτσι θαυμάσαμε το «φεγγάρι του θερισμού».

Τα ονόματα της πανσέληνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer’s Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, των Αποικιακών Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών πηγών.

Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε και σε όλες τις φάσεις της Σελήνης—όχι μόνο στην Πανσέληνο, ωστόσο το «φεγγάρι του θερισμού» είναι λίγο διαφορετικό.

Advertisement

shdfdfn

cadbfj

Πώς θα φωτογραφίσετε την πανσέληνο με το κινητό

Για να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία της Σελήνης με το κινητό σας τηλέφωνο, το πρώτο βήμα θα ήταν να τραβήξετε την φωτογραφία μέσα από τις δεκάδες δωρεάν εφαρμογές που υπάρχουν (όπως το Nightcam ή το Camera +), ώστε να μετατραπεί η κάμερα του smartphone σας σε μια μηχανή με ρυθμίσεις και δυνατότητες ζουμ.

Advertisement

Όπως εξηγεί η φωτογράφος Carly Earl στον Guardian, θα πρέπει να ρυθμίσετε το ISO στο 100 και να επιλέξετε το μέγιστο μέγεθος φακέλου που είναι διαθέσιμο, έτσι ώστε να πετύχετε την πιο καθαρή φωτογραφία). Η πρώτη ρύθμιση θα σας επιτρέπει να τραβήξετε καλές φωτογραφίες, ακόμα και όταν βρίσκεστε στο σκοτάδι, ενώ η δεύτερη θα φροντίσει να αποθηκευτεί η φωτογραφία σας με την καλύτερη δυνατή ανάλυση.

«Επίσης θα πρότεινα να φροντίσετε να υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο στο πλάνο, όπως μία όμορφη γέφυρα ή ένα βουνό. Αυτό επιτρέπει στον θεατή να θαυμάσει το μέγεθος του βουνού, σε σχέση με ένα άλλο αντικείμενο, ενώ δημιουργεί και ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα», πρόσθεσε η Earl.

Μία ακόμα καλή ιδέα θα ήταν να στερεώσετε το κινητό σας κάπου και να χρησιμοποιήσετε τον χρονοδιακόπτη για να τραβηχτεί η φωτογραφία μόνη της μετά από μερικά δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί της λήψης, το οποίο θα ταρακουνούσε τη συσκευή με αποτέλεσμα να μειωθεί η ευκρίνεια της εικόνας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement